Ελασσόνα

Ξηλώθηκε ο …«Φαίδων» στην Ελασσόνα

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
«Τέλος εποχής» σήμανε για ιστορικό περίπτερο στο κέντρο της Ελασσόνας, με το χαρακτηριστικό όνομα «Φαίδων», που «ξηλώθηκε» την περασμένη Τρίτη.

Ο συγκεκριμένος χώρος τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσε, αφού ο ιδιοκτήτης του Φαίδων Σαράτσης είχε συνταξιοδοτηθεί και αποχωρήσει από την επαγγελματική του δραστηριότητα (…λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του) και ο τελευταίος ενοικιαστής του περιπτέρου είχε ολοκληρώσει τον επαγγελματικό του κύκλο, ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον για νέα εκμίσθωση.
«Σήμα κατατεθέν» για τους Ελασσονίτες το περίπτερο «Φαίδων» ή καλύτερα… η γωνία του «Φαίδων», έχοντας δίπλα του τον επιβλητικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, σηματοδοτεί 60 και πλέον χρόνια παρουσίας στο συγκεκριμένο σημείο, στην είσοδο της Κεντρικής πλατείας.
Το οριστικό «ξήλωμα» του περιπτέρου, όπως ήταν φυσικό, ξύπνησε «μνήμες» για παλαιότερους και νεότερους Ελασσονίτες, που είχαν να θυμούνται πολλά, μικρά και μεγάλα, για την καθημερινότητα της Ελασσόνας.
Το περίπτερο που αποσύρθηκε «και με τη βούλα» από την καθημερινή ζωή της πόλης αποτελούσε ένα από τα σημεία αναφοράς στο κέντρο της Ελασσόνας, όταν κάποιος ήθελε να προσδιορίσει το συγκεκριμένο σημείο (…«στη γωνία του Φαίδωνα», «στον «Φαίδων»). Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες για το εντεταλμένο συνεργείο για να αδειάσει και να καθαρίσει τον χώρο, παραδίδοντας μία καινούρια εικόνα για τους ντόπιους και τους περαστικούς. Οι Ελασσονίτες θα θυμούνται πια το εμβληματικό περίπτερο «Φαίδων» μέσα από διάσπαρτες άσβεστες μνήμες και φωτογραφίες…

Πηγή: eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article