Ελασσόνα

Μητροπολίτης Χαρίτων: Ο Θεός μας έδωσε και μυαλό για να φυλαγόμαστε

Επίκαιρα μηνύματα στην καθιερωμένη επίσημη πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους, στον Μητροπολιτικό Ιε­ρό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. Στις προχθεσινές θρησκευτικές εκδηλώ­σεις χοροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπο­λίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. και συλ­λειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της I. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκοσντερίδης.

Στη διάρκεια της θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε διά­κονος ο π. Κωνσταντίνος Λοφατζής, που κατάγεται από το Δίον Πιερίας. Τηρώντας το έθιμο, ο κ. Χαρίτων. πλαι­σιωμένος από τους κληρικούς, ευλόγησε την Αγιοβασσιλόπιττα του Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτων, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έστειλε επί­καιρα μηνύματα:

«Ο θεός όμως μας έδωσε και μυαλό για να φυλαγόμαστε. Το 2020 δεν ήταν κάτι το ευχάριστο. Ήταν ο πιο δύσκολος χρόνος, χρόνος που έφερε μόνο δυστυχία, που έφερε μακριά τους ανθρώπους. Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αγάπη μας για τον πλησίον.

Το 2021 να είναι έτος που θα μας δοθεί χρόνος και ευκαιρίες όλοι να ξαναδούμε ας αδυναμίες και ας ελλείψεις μας, τα λά­θη που κάναμε για να τα διορθώσουμε σε τι φταίξαμε, ποιους πικράναμε με τις συμπεριφορές μας, να προγραμματίσου­με νέες πρωτοβουλίες, να γίνουμε καλύ­τεροι. Μέσα από τον εγκλεισμό έχουμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε πνευματικά. Να προσευχηθούμε περισσότερο, να έλθουμε πιο κοντά με την οικογένειά μας. Μέσα από μία δυστυχία, ο άνθρω­πος μπορεί να προοδεύσει και να ωφε­ληθεί.

Η ειρήνη των λαών ξεκινά από την προ­σωπική ευθύνη του καθενός μας. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε στάση, συμπεριφορά, τρόπο σκέψης, να μετανοή­σουμε και να ζήσουμε ειρηνικά».

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος υπενθύμισε ότι το 2021 είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελ­ληνικής Επαναστάσεως, επέτειος που αποτελεί ορόσημο για ολόκληρο το ελ­ληνικό έθνος.

«Οι αγωνιστές και οι ήρωες αποτελούν παράδειγμα για τους νέους, πρότυπο προς μίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά,

προαναγγέλλοντας προγραμματισμένη εκδήλωση – ημερίδα για τη μεγάλη επέ­τειο στην Ελασσόνα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021.

Στις φετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρο­νιάς παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ελασ­σόνας Νίκ. Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθ. Ζιώγας, οι αντιδήμαρχοι Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Ιωανν. Νάνος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νικ. Ευαγ­γέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Παπαδημόπουλος, Αικατ. Σερετίδου – Ζηρδέλη, Βάια Αργύρη – Μουτζίκου, Αν. Σερετίδης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Previous ArticleNext Article