Την ευκαιρία στη Λάρισα να γίνει Κέντρο όχι μόνο πανελληνίων αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και διεθνών, δίνει απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να επιχορηγήσει με 1,5 εκατ. ευρώ την κατασκευή δύο σημαντικών έργων –παρεμβάσεων στο Αλκαζάρ.

Η ανακαίνιση προβλέπει νέο ταρτάν (χρώματος μπλέ), τόσο στο κεντρικό στάδιο όσο και στο ξερό βοηθητικό γήπεδο που θα μεταμορφωθεί ριζικώς, νέο αθλητικό εξοπλισμό με πιστοποίηση IAAF, ηλεκτρομηχανικές εργασίες, αλλά και πλήρη ανακαίνιση με νέο εξοπλισμό της κλειστής αίθουσας στίβου ύψους 898.132 ευρώ.

Η εγκατάσταση του εργολάβου προβλέπεται σε δέκα μήνες ενώ ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των έργων είναι είκοσι τέσσερις μήνες.

«Ο λαρισινός στίβος αλλάζει ταχύτητα με τα δύο αυτά έργα και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα χάρη στη συνέργεια με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Προχωράμε χωρίς χρονοτριβή στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στη Λάρισα και δίνουμε στη νεολαία ασφαλείς χώρους άθλησης, αλλά και χώρους που βοηθάνε στη δημιουργία υψηλών επιδόσεων. Παράλληλα, δίνουμε την ευκαιρία στη Λάρισα να γίνει κέντρο όχι μόνο πανελληνίων αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και διεθνών». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Αγοραστού μόλις εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση. Και συνέχισε αναφερόμενος στα έργα τονίζοντας:

«Το πρώτο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου ελαστικού τάπητα στίβου, νέου αθλητικού εξοπλισμού με πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) και άλλες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες».

Λ.Ε kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Σωτήρη Κέλλα Ελευθερία)