Λάρισα

Σε Σαμαρίνα, Αβδέλλα, Σμίξη, Περιβόλι, Φιλιππαίους, Αετιά, Δοτσικό, ο Καπετάνος

Τα χωριά του ορεινού όγκου των Γρεβενών όπου διαμένουν πολλοί Λαρισαίοι την καλοκαιρινή περίοδο, επισκέφτηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος.

Ο κ. Καπετάνος επισκέφτηκε αρχικά την Αβδέλλα όπου μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριο Δερπάνη, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, ενώ αμέσως μετά παρακάθησαν σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Κατόπιν, βρέθηκε στην πλατεία του Περιβολίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ν.Ντόντο.

Στην συνέχεια ο π. Πρόεδρος της ΔΕΕΠ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φιλιππαίων Θωμά Ντίνα και αμέσως μετά πήγαν στην Αετιά, στην ταβέρνα του Λαρισαίου Γιώργου Μπατσίλα καθώς και στο Δοτσικό, όπου διαβιούν πολλοί Λαρισαίοι Κουπατσαραίοι.

Το βράδυ ο Χρήστος Καπετάνος επισκέφτηκε την Σμίξη, όπου συναντήθηκε με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Κατσαρό, παρουσία και του Προέδρου του χωριού Χ. Θεοχάρη.

Την Κυριακή το πρωί, βρέθηκε στην Εκκλησία της Μικρής Παναγιάς στην Σαμαρίνα, ενώ αμέσως μετά μαζί με τον Πρόεδρο της Σαμαρίνας Γιάννη Λυγούρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Αθανάσιο Φωλίνα, τον αντιδήμαρχο του δήμου Γρεβενών Ζήση Κιάκα, τον Πρόεδρο των κτηνοτρόφων Θωμά Ζιάγκα, παρακολούθησαν τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα της Σαμαρίνας, όπου μικρά παιδιά χόρεψαν τοπικούς βλάχικους χορούς.

Τέλος, ο κ. Καπετάνος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Γρεβενών Λεωνίδα Τεντόγλου και τον πρώην βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις και τις επισκέψεις ο Χρήστος Καπετάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την χαρά να επισκεφτώ μία από τις πιο όμορφες περιοχές της πατρίδας μας, τα χωριά του ορεινού όγκου των Γρεβενών όπου συνάντησα πολλούς καλούς φίλους, που διαμένουν στην Λάρισα αλλά έλκουν την καταγωγή τους από εκεί. Σαμαρίνα, Αβδέλλα, Σμίξη, Περιβόλι, Φιλιππαίοι, Αετιά, Δοτσικό και όλα τα χωριά της περιοχής, αποτελούν κοιτίδες παράδοσης και πολιτισμού για Βλάχους και Κουπατσαραίους. Αποτελούν όμως συνάμα πηγή έμπνευσης και δύναμης και για κάθε επισκέπτη».

Previous ArticleNext Article