Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΝΔ: Μετά την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αποπέμπονται ο γγ του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων για το επίμαχο newsletter

Καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα των e-mail και του newsletter που έστειλε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μετά την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής την «απόφασή» της να μην κατέβει στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποπέμπονται ο γραμματέας αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θεοδωρόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

 

Η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες επαληθεύτηκαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι για το newsletter που έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου χρησιμοποιήθηκαν επίσημα στοιχεία από τους καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Πώς έγινε η διαρροή
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εσωτερική έρευνα που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σοβαρό θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επαληθεύτηκε ότι πράγματι η ευρωβουλευτής της ΝΔ χρησιμοποίησε επίσημα στοιχεία από τους επίσημους καταλόγους του ΥΠΕΣ.

Κατά τις πληροφορίες η διαρροή με τα ονόματα και τα email των αποδήμων έγινε κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Ιωάννη Σαλμά από υπάλληλο του ΥΠΕΣ, στενή συνεργάτιδα του γενικού γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Όπως προέκυψε από την έρευνα στο Μαξίμου, η συγκεκριμένη συνεργάτιδα του αποπεμφθέντος γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, έστειλε τους επίσημους καταλόγους των ψηφοφόρων στον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του τους προώθησε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

lifo.gr

Previous ArticleNext Article