Λάρισα

Εκδικάστηκε η προσφυγή για τον Δήμο Τυρνάβου – Η ένσταση του υποψήφιου δημάρχου Αθ. Αμάρι και η αντένσταση του δημάρχου Αστ. Τσικριτσή

Σχεδόν έξι μήνες μετά την αναμέτρηση του β’ σου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου 2023 συζητήθηκε τελικά χθες στο μελές Διοικητικό Πλημμελειοδικείο (Εκλοδικείο) Λάρισας η υπόθεση των εκλογών του Δήμο Τυρνάβου.

Εικότερα, συζητήθηκε η ένσταση του υποψήφιου δημάρχου Τυρνάβου, Αθανασίου Αμάρι, κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία δήμαρχος Τυρνάβου ανακηρύχθηκε ο Αστέριος Τσικριτσής, ο οποίος ασκεί καθήκοντα δημάρχου από 1η Ιανουαρίου 2024. Μαζί με την ένσταση της πλευράς Αμάρι κατά πώς προβλέπεται από τη διαδικασία, συζητήθηκε και η αντένσταση που κατέθεσε η πλευρά του κ. Τσικριτσή. Η ένσταση της πλευράς Αμάρι κατατέθηκε εξαρχής, ωστόσο η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους είχε ως αποτέλεσμα η υπόθεση έπειτα από αρκετές αναβολές να συζητηθεί τελικά χθες, ενώ η απόφαση -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα 10 ημερών περίπου και αφού οι δύο πλευρές υποβάλλουν την ερχόμενη Τρίτη στο Εκλογοδικείο τα υπομνήματα με τις θέσεις τους, όποτε και θα απαντηθεί (και δικαστικά) ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου.

Οι συνήγοροι των δύο πλευρών ανέπτυξαν χθες τις θέσεις τους, όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά Αμάρι εστίασε στον «ικανό αριθμό» των άκυρων ψηφοδελτίων που έφεραν «έντονα στίγματα» και προσμετρήθηκαν ως έγκυρα ψηφοδέλτια στην άλλη πλευρά, ενώ η πλευρά Τσικριτσή εκτιμά ότι «δεν προέκυψε ικανός αριθμός» ψηφοδελτίων που να προσβάλει το αποτέλεσμα, το οποίο «κρίθηκε» στις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο συνδυασμός του κ. Αμάρι οριακά δεν κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, καθώς έλαβε 42,68% (5.883 ψήφους) έναντι του 32,49% (4.478 ψή- φους) του συνυποψηφίου Αστ. Τσικριτσή. Με αποτέλεσμα οι εκλογές να επαναληφθούν στις 15 Οκτωβρίου (β’ Κυριακή), με τον κ. Τσικριτσή να αναδεικνύεται τελικά νέος δήμαρχος Τυρνάβου, λαμβάνοντας 5.898 ψήφους (50,15%), και τον κ. Αμάρι Σάμερ να χάνει τις εκλογές μόλις για 35 ψήφους, καθώς έλαβε 5.863 ψήφους (49,85%).

εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Previous ArticleNext Article