Ελασσόνα

«Πλημμύρισε» μελωδίες στη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

«Πλημμύρισε» ήχους και μελωδίες η γεμάτη Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» το βράδυ της Πέμπτης  στη συναυλία με τίτλο «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Διά βίου Μάθησης.

Ο Δήμος Ελασσόνας τίμησε τη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη με ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έχει εντυπωθεί στην ψυχή και το νου του Έλληνα σαν σάλπιγγα του αγώνα, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Η εμβέλεια, η σπουδαιότητα και το εύρος των έργων του Μίκη Θεοδωράκη συνιστούν μία εποποιία που απαρτίζεται από μελοποιημένη ποίηση, λαϊκές μελωδίες, συμφωνική μουσική και επιδραστικά πολιτικά τραγούδια.

Στη συναυλία συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημ. Τσιαβέ, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευλαμπίας Ντούλα, οι σολίστ Μανώλης Χατζημανώλης και Ευλαμπία Ντούλα και ο μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος παρουσιάσε το έργο του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη ματιά του φίλου και συνεργάτη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας επιμελείθηκε ο αρχιμουσικός Δημήτρης Τσιαβές.

 

Previous ArticleNext Article