Ελασσόνα

Παρουσιάστηκε στην Ελασσόνα το μυθιστόρημα της Εκπαιδευτικού – Λογοτέχνιδας Μαστοροδήμου Χρύσας

Στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας παρουσιάστηκε στις 28/4/2022  το απόγευμα στις 6:30 το μυθιστόρημα της Εκπαιδευτικού – Λογοτέχνιδας Μαστοροδήμου Χρύσας, ΤΑ ΤΕΜΑΧΙΑ, ΒΑΚΧΙΚΟΝ. Την παρουσίαση διοργάνωσαν: το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας (ΔΙ.Κ.Ε.Ε), το Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων (Α.Ε.Μ.Α), το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ), το βιβλιοπωλείο Toymoy (Αργοναυτών 20) και οι εκδόσεις ΒΑΚΧΙΚΟΝ.

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Μπλιούμη Ελένη-Εκπαιδευτικός, Λογοτέχνιδα, Ποιμενίδου Ευδοκία – Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Συμεωνίδου Κική – Κοινωνική Λειτουργός,  Ζαρζώνης Βασίλης – Φιλόλογος, Συγγραφέας

Αποσπάσματα διάβασαν οι: Λιόλιος Θωμάς-Φιλόλογος, Συγγραφέας, Μαστοροδήμου Γεωργία- Εκπαιδευτικός, Μιχάλη Ελένη- Εκπαιδευτικός, Ποιήτρια, Τσέλιου Ελένη-Βρεφονηπιοκόμος και η Χαδουλίτση Ελένη-μαθήτρια.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα ARGON music band και η κ. Ιωαννίδου Ολυμπία.

Το Συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Μπλιούμη Ελένη.

Για το βιβλίο μεταξύ άλλων η κα Ποιμενίδου Ευδοκία τόνισε πως:«μέσα από τις αναμνήσεις της ηρωίδας της η Χρύσα Μαστοροδήμου κάνει μια ιστορική αναδρομή στην Ελλάδα του 20ου και 21ου αιώνα επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τα μεταναστευτικά ρεύματα που, κατά καιρούς, έκαναν αφαίμαξη στην πατρίδα μας από γερά χέρια και δυνατά μυαλά.

Στα ΤΕΜΑΧΙΑ της Χρύσας Μαστοροδήμου διακρίνουμε τέσσερα τουλάχιστον επίπεδα ανάγνωσης. Η  ζωή στην ελληνική επαρχία με τα ήθη και έθιμα, ο έρωτας των νέων με τα καρδιοχτύπια και τα κρυφοκοιτάγματα, η οικονομική κατάσταση με τα συνεπακόλουθα και τα ιστορικά γεγονότα. Υπογράμμισε πως μέσα από το μυθιστόρημα αναδύονται δυνατά συναισθήματα και μνήμες, ενώ το αισιόδοξο μήνυμα που κυριαρχεί είναι αυτό της επιβίωσης και της ικανότητας των ανθρώπων να ζουν ευτυχισμένες στιγμές ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Previous ArticleNext Article