Ελασσόνα

«Έφυγε» 57χρονος Ελασσονίτης «απόδημος»

Απεβίωσε πρόσφατα στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας 57χρονος Ελασσονίτης «απόδημος», μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα και άνιση «μάχη» με τον καρκίνο.
Πρόκειται για τον Σπύρο Δημ. Βαλιώτη, 57 ετών, με καταγωγή από τη Μηλέα Ελασσόνας, υπάλληλο αεροδρομίου, που για 25 και πλέον χρόνια ζούσε και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.
Ο εκλιπών ήταν γιός της αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας Δημ. Βαλιώτη. Ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Φιλότιμος και δοτικός, φίλος της καλής παρέας, με πολλούς συγγενείς και φίλους στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας. Πρώην επαγγελματίας στην Ελασσονίτικη αγορά(παλαιότερα, διατηρούσε επιχείρηση εμπορίας αθλητικών ειδών στην πόλη της Ελασσόνας). Στη Γερμανία, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά σε διάφορες επιχειρήσεις.
Δεν έκρυβε την αγάπη του για τη γενέτειρα του, τη Μηλέα Ελασσόνας, φροντίζοντας να την επισκέπτεται συχνά, συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες για να συναντήσει συγγενείς και φίλους.
Αφήνει πίσω το γιό του Δημήτρη(με σπουδές στο Μάρκετινγκ), που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, τους ηλικιωμένους γονείς του Δημήτρη και Ελευθερία Βαλιώτη που ζουν στη Μηλέα Ελασσόνας, την αδελφή του Κατερίνα Βαλιώτη – Τζήκα με την οικογένεια της που ζει στην Ελασσόνα, ανίψια και εξαδέλφια.
Μετά τις απαραίτητες χρονοβόρες γραφειοκρατικές διατυπώσεις, η σορός του «επιστρέφει» στην Ελλάδα και στη γενέτειρα του. Το τελευταίο «αντίο» στον 57χρονο Σπύρο Βαλιώτη θα γίνει αύριο, Κυριακή 1 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μηλέας Ελασσόνας.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη – eleftheria.gr
Previous ArticleNext Article