Αθλητισμός

Πήρε το λαρισινό ντέρμπι ο Ηρακλής Λάρισας

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου (4/12) στο AEL FC ARENA ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρισας και τον ΠΟ Ελασσόνας για την 7η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (3ος όμιλος).

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτογραφίες: Ιωάννης Ξανθόπουλος

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, φάσεις, ένταση και πέντε γκολ που ικανοποίησαν του φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και ήταν αρκετοί. Η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας κατέκτησε τη νίκη με σκορ 3-2 και έτσι παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας τους 15 βαθμούς και περιμένοντας τα αυριανά αποτελέσματα. Μετά την ευρεία νίκη επί της Φήκης την περασμένη εβδομάδα (4-1), ο Ηρακλής σημειώνει άλλο ένα τρίποντο στο σπίτι του και μάλιστα πολύ σημαντικό. Από την άλλη η ομάδα της Ελασσόνας πάλεψε για το καλύτερο δυνατό όμως δεν απέφυγε την ήττα και έτσι παρέμεινε στους 10 βαθμούς.

Οι παίκτες του Χρήστου Χατζηλιάδη και του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σημείωσαν τρία γκολ και στο φινάλε πανηγύρισαν έντονα άλλη μία νίκη που του φέρνει ακόμη ψιλότερα. Ο Ηρακλής Λάρισας κάνει έναν πραγματικό μαραθώνιο στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας βάλει εξ’ αρχής πολύ ψηλά τον πήχη που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη SL 2.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους, κράτησαν τη μπάλα στα πόδια τους και πίεσαν από την αρχή για το αποτέλεσμα. Πήγαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια έχοντας σημειώσει το 1-0 και ξεκίνησαν ιδανικά την επανάληψη αφού με το «καλημέρα» έκαναν και το 2-0.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ και να ξανά μπούνε στο ματς και να πιέσουν στο επόμενο 20λεπτο χωρίς όμως αποτελεσματικότητα.

Στις καθυστερήσεις ο Κακαβίτσης με την είσοδό του πέτυχε το 3-1, όμως η Ελασσόνα κατάφερε να σημειώσει ένα ακόμη γκολ στην εκπνοή του επιπλέον χρόνου με τον Γκουντρουμπή για το τελικό 3-2.

Η Ελασσόνα μόχθησε για το καλύτερο δυνατό αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενος όταν ο Τόλιος βρέθηκε απέναντι από τον Παπαγιάννη με τον επιθετικό του ΠΟΕ να σουτάρει και τον έμπειρο τερματοφύλακα του Ηρακλή να διώχνει σωτήρια.

Τρεις καλές στιγμές είχε ο Ηρακλής στη συνέχεια, στο 26’ με το μακρινό σουτ του Μπάμη να περνάει άουτ, στη συνέχεια το φάουλ του Καμπέρη πέρασε ελάχιστα άουτ και ο Αγρόδημος είχε ένα καλό σουτ που όμως δεν βρήκε στόχο. Ο Ζαφειρίου έδωσε τη λύση στο 32’ για το 1-0 ύστερα από σύγχυση στα καρέ της Ελασσόνας.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής πίεσε για το δεύτερο γκολ. Αρχικά στο 59’ ο Μπάμης έκανε το σουτ, μπλόκαρε όμως ο Γούπος. Για να φτάσουμε στο 62’ όταν ο Γκαλίτσιος προωθήθηκε, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπάμης με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-0

Στο 68’ ο Παπαγεωργίου έβγαλε τη σέντρα, με τον Γούπο να μπλοκάρει σωτήρια πριν φτάσει η μπάλα στον Αλεξίου που ήταν σε θέση βολής!

Στο 72’ ο Γκαραγκούνης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Κακάμης μέσα από την περιοχή με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Στο 88’ ο Χριστίδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Χασομέρης πήρε τη κεφαλιά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 92’ ο Χασομέρης έκανε το αρχικό σουτ μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ασταθώς ο Γούπος για να έρθει ο Κακαβίτσης να σκοράρει για το 3-1. Η Ελασσόνα το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο 95’ με απευθείας φάουλ του Γκουντρουμπή για το τελικό 3-2.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Κούλπας, Γκαλίτσιος, Αγρόδημος, Ναρίνογλου (71’ λ.τ. Χασομέρης), Μπάμης, Αλεξίου (91’ Κακαβίτσης), Ζαφειρίου, Βαγενάς (80’ Χριστίδης.

ΠΟ Ελασσόνας (Βαγγέλης Μόρας): Γούπος, Κακάμης, Νταμπώσης, Φουρκιώτης, Περτζιόνι, Καραλούλης (67’ Μουλτσιάς), Καραγκούνης, Μουστάκας (83’ Καραμούλας), Γκουντρουμπής, Ματούλας, Τόλιος (46’ Γκαμπέτας).

athleticlarissa.gr

Previous ArticleNext Article