Ελασσόνα

Παράπονα «με το καλημέρα» για τον κυκλικό κόμβο – Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στην Ελασσόνα

«Τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Ιακώβου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κεντρική γέφυρα «Βαροσίου», στην Ελασσόνα.

Οι ασφαλτοστρώσεις σε κομμάτια του οδοστρώματος έδωσαν ξανά στην κυκλοφορία το ένα ρεύμα της Μεγάλου Αλεξάνδρου (…για οχήματα προερχόμενα από Κοζάνη με κατεύθυνση προς Λάρισα), χωρίς να λείψουν από χθες τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες για τα προβλήματα από την πλήρη λειτουργία του κόμβου, όταν ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο, που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συνδρομή του Δήμου Ελασσόνας. Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες αντιδράσεις και τις έντονες διαμαρτυρίες εκατοντάδων κατοίκων της Ελασσόνας, που εκπροσωπούνται από την «Κίνηση Πολιτών Βαροσίου». Με αφορμή τη σταδιακή κυκλοφορία των οχημάτων μέσω του νέου κυκλοφοριακού κόμβου και πολλές χθεσινές διαμαρτυρίες κατοίκων, η «Ε» συνάντησε χθες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της «Κίνησης Πολιτών Βαροσίου», που «κατέθεσαν» ξανά: «…είμαστε υπέρ του έργου, αλλά κατά της μονοδρόμησης της συνδετήριας γέφυρας του Βαροσίου, που ήδη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη κυκλοφορία των εκατοντάδων οχημάτων και στη μετακίνηση των κατοίκων». Παράλληλα, μιλώντας για πιθανές εξελίξεις στις κινητοποιήσεις τους κατά της μονοδρόμησης της γέφυρας Βαροσίου τόνισαν: «Είχαμε συνάντηση με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα, παρουσιάσαμε πρόταση για να παραμείνει η γέφυρα διπλής κυκλοφορίας, περιμένουμε να πάρουμε τη μελέτη του έργου (…όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος) και παραμένει και επανέρχεται το αίτημά μας (με εκατοντάδες υπογραφές) για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας με θέμα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν ως απόρροια της λειτουργίας του νέου κυκλικού κόμβου». Να θυμίσουμε πως η Συντονιστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους: Κώστα Καφάση, Γιώργο Κατσιαντώνη, Δημήτρη Ζιώγα, Βασίλη Γκανάτσιο, Χρήστο Μπλιούμη, Χαρά Πάσχου – Λέκκα, Πανδώρα Παύλου.
«Σταχυολογώντας» από τα όσα χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Από όλο αυτό που κατασκευάζεται, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε δρόμους και παράδρομους της Ελασσόνας, ιδίως της συνοικίας του Βαροσίου. Κυκλοφοριακό χάος σε παράδρομους, στην περιοχή του ΚΤΕΛ, σε κρίσιμα σημεία, στην περιοχή του φαρμακείου Καραγιάννη, κ.ά…». «Πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα και ήδη δημιουργήσαμε …τέσσερα και πέντε». «Όλοι οι δρόμοι έχουν επιβαρυνθεί». «Αντί να την αποσυμφορήσει την πόλη …θα τη συμφορήσει».
«Απαράδεκτες εικόνες με ασθενοφόρα που προσπαθούν να παρακάμψουν άλλα οχήματα, να ξεφύγουν από τον κυκλοφοριακό συνωστισμό …για να συνεχίσουν την πορεία τους». «Ευχόμαστε να μη συμβούν σοβαρά ατυχήματα, αλλά τα ατυχήματα φέρνουν μηνύσεις, όπως έγινε σε κάποιο ανάλογο έργο στην Κοζάνη…». «Και κάτι προς προβληματισμό: έχει σκεφτεί κανείς από πού θα διέρχονται οι ογκώδεις θεριζοαλωνιστικές μηχανές, για να φτάσουν στον τόπο εργασίας τους;».
Πάντως, οδηγοί επικαθήμενων φορτηγών που προέρχονταν χθες από την Κοζάνη διαμαρτυρήθηκαν έντονα για σοβαρές πιθανότητες ατυχημάτων, κάνοντας λόγο για «λάστιχα που σβαρνίζονται σε σημεία του νέου κόμβου …με κίνδυνο να σκάσουν!», με ό,τι αυτό σημαίνει για πεζούς και οχήματα.
Τέλος, οι Ελασσονίτες περιμένουν εύλογα την ολοκλήρωση του πολυσυζητημένου έργου και την πλήρη λειτουργία του νέου κυκλικού κόμβου, προκειμένου η πόλη να αρχίσει να λειτουργεί σε κανονικούς κυκλοφοριακούς ρυθμούς για να βγάλουν ίσως και τα ασφαλή συμπεράσματά τους για τη χρησιμότητα του έργου.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article