Ελασσόνα

Ταυτοποιήθηκε εμπλεκόμενος στη χασισοφυτεία της Καρυάς Ελασσόνας

Τα ίχνη ενός σεσημασμένου Αλβανού από υποθέσεις ναρκωτικών στο παρελθόν, ταυτοποίησε η ασφάλεια Λάρισας στο χώρο της μεγάλης χασισοφυτείας κοντά στην Καρυά Ελασσόνας, η οποία εντοπίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με μια ακόμα, τεράστια, σε έκταση σαράντα στρεμμάτων σε σχετικά κοντινή απόσταση στην ορεινή περιοχή της Σκοτίνας.
Οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολίες ότι οι δυο φυτείες, που είχαν δυνατότητα παραγωγής 11 τόνων χασίς που θα της απέφεραν ένα ποσό μεταξύ 30-40 εκατομμυρίων ευρώ, ανήκαν στην ίδια συμμορία.
Πρόκειται για Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών που έφεραν την τεχνογνωσία της καλλιέργειας κάνναβης στην Ελλάδα, καθώς οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα τους στερούν την ευκολία μεταφοράς του εμπορεύματος στη χώρα μας όπως στο παρελθόν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο φυτείες είχαν όλες τις ανέσεις, από μαγειρεία μέχρι εξωτερικές τουαλέτες για γυναίκες, ενώ οι καλλιεργητές είχαν προμηθευτεί κάθε αναγκαίο αγροεφόδιο για μια αποτελεσματική καλλιέργεια.
Οι αστυνομικοί, μετά τον εντοπισμό των φυτειών, μετέφεραν με ελικόπτερο χιλιάδες δένδρα κάνναβης στα πεδινά για καταστροφή, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί πόση ποσότητα χασίς είχαν αποκομίσει οι έμποροι μέχρι τότε.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)

Previous ArticleNext Article