Ελασσόνα

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας | Τρίτη 2 Απριλίου

Ανοιχτή εκδήλωση φιλαναγνωσίας για γονείς και παιδιά με τίτλο “Πάμε Βιβλιοθήκη” διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελασσόνας για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απρίλιου και ώρα 17:00 έως 19:00 στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το παιδικό τμήμα, να διαβάσουν ιστορίες, να ταξιδέψουν, να ονειρευτούν, να ζήσουν το μαγικό κόσμο του βιβλίου, αλλά και να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν το δικό τους σελιδοδείκτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους της νέας υπερσύγχρονης βιβλιοθήκης του δήμου και να ανοίξουν τη δική τους καρτέλα δανεισμού βιβλίων.

H 2 Απριλίου έχει καθιερωθεί από το 1966 ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από το  διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα, προς τιμή της ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού συγγραφέα Χαν Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό  να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και το βιβλίο. Το μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!».

Την εκδήλωση στηρίζουν οι «Μαμάδες Ελασσόνας», όπου προτρέπουν παιδιά και ενήλικες να δωρίσουν ένα βιβλίο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας με αφορμή την εκδήλωση. Ένα κάλεσμα τους που γίνεται για 2η φορά, υπενθυμίζοντας την τότε ανταπόκριση όλων και τη δωρεά με πάνω από 500 τόμους βιβλίων όλων των ηλικιών.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας και όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να την επισκεφτούν με το τμήμα τους μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2493029532 για να κλείσουν το δικό τους ραντεβού.

 

 

Previous ArticleNext Article