Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στα εγκαίνια της Επιχειρησιακής Βάσης στη Νίκαια: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανιδιοτελείς εθελοντές ΕΟΔΥΑ

«Σε μια εποχή που, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, περισσεύει η λογική του “δούναι και λαβείν”, είμαστε εδώ για να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και να απευθύνουμε τον δημόσιο έπαινο στους εθελοντές, στους ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς χωρίς να περιμένουν αντίκρισμα. Και το “ευχαριστώ” γι’ αυτούς είναι ένα χαμόγελο ικανοποίησης ή ένα νεύμα ευχαριστίας από αυτόν στον οποίο προσέφεραν βοήθεια. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στους καιρούς που ζούμε, καιρούς κυνισμού». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της νέας Επιχειρησιακής Βάσης της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ), που πραγματοποιήθηκαν στο πρώην Νηπιαγωγείο Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΟΔΥΑ κ. Ξενοφώντα Λέτσα επισήμανε ότι «όλοι λέμε “αχρείαστοι να είστε”, αλλά το ότι υπάρχετε προσφέρει μια αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας σε πολλούς. Γιατί η πολιτεία, κακά τα ψέματα, δεν τα προλαβαίνει όλα πολλές φορές. Βεβαίως υπάρχει συντεταγμένο κράτος, αλλά το ότι η κοινωνία των πολιτών οργανώνεται, θέλοντας να προσφέρει, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Αλλεπάλληλα συμβάντα…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «σε μία χώρα η οποία είναι σεισμογενής, σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή είναι πια κλιματική κρίση και τη βιώνουμε, καθώς έχουμε αλλεπάλληλα συμβάντα και στην περιοχή μας -σεισμός στο Δαμάσι, Ιανός, φυσικές καταστροφές, Ντάνιελ, πλημμύρες έντονες και στον δήμο μας που επλήγη πάρα πολύ- ήσασταν και είσαστε παρούσες και παρόντες, όπως και στα τραγικά δυστυχήματα. Επομένως, σας ευχαριστούμε για το ότι υπάρχετε! Σας ευχαριστούμε για τη διάθεση προσφοράς σας και εγώ ως δημότης Κιλελέρ χαίρομαι διπλά δήμαρχε γιατί η έδρα των εθελοντών είναι στον Δήμο μας και αξίζουν συγχαρητήρια και στη Δημοτική μας Αρχή. Καλή δύναμη σας εύχομαι! Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε. Να είστε καλά».

Previous ArticleNext Article