Λάρισα

Συνάντηση Κέλλα με Κικίλια για Πολιτική Προστασία- Πυροσβεστική

Συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στο γραφείο του, στο Υπουργείο.

Ο Λαρισαίος πολιτικόςαναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση, που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία, μετά τις καταστροφές του «Daniel», των σεισμών και του Ιανού. Τόνισε, δε, τον κρίσιμο ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος στην προστασία των πολιτών, αλλά και στην ανακούφιση των «πληγών», που «άφησαν πίσω τους» τα ακραία αυτά φυσικά φαινόμενα.

Ο κ. Κέλλας επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας με επιπλέον προσωπικό, με έμφαση στο εποχικό, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αντιπυρική προστασία της Θεσσαλίας.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας σε Σταθμό Α’ Τάξης, στη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Τύρναβο, καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών, αλλά και τη συντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλήςσημείωσε πως είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο στόλος με πυροσβεστικά οχήματα (τα Δ’ τύπου οχήματα να γίνουν 12 τόνων και τα Γ’ τύπου 5 τόνων).

Ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι αναγνωρίζει την ανάγκη ενίσχυσης του εποχικού προσωπικού της Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας και ότι αναμένονται σύντομα οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώδεσμεύτηκε να εξετάσει και όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Ο κ. Κέλλας, αποχωρώντας από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δήλωσε:

«Επισκέφτηκα τον φίλο,Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με τον οποίοσυζητήσαμε για την ανάγκη προστασίας της «πληγωμένης» Θεσσαλίας και των κατοίκων της από νέες φυσικές καταστροφές.

Η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα αύξησης του ανθρωπίνου δυναμικού στην κρίσιμη Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας, αλλά και στην ενίσχυση υποδομών, εγκαταστάσεων και οχημάτων.

Συμφωνήσαμε με τον Υπουργόνα παραμείνουμε σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο πολιτικής προστασίας για την Περιφέρειά μας».

 

Previous ArticleNext Article