Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος με ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου: Μην ξανακυλήσουμε στη μιζέρια, πληρώσαμε ακριβά τον λαϊκισμό ΣΥΡΙΖΑ

«Θα ήταν ολέθριο μέσα σε ένα τοξικό κλίμα, που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή, να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της χώρας και να ξανακυλήσουμε στην μιζέρια και τις ολέθριες συνέπειες του λαϊκισμού που πλήρωσε ακριβά ο τόπος της περίοδο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν βρέθηκε με το ένα πόδι έξω απο την ΕΕ. Όλοι εμείς, τα στελέχη της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχουμε χρέος να αναδείξουμε το μεγάλο διακύβευμα που θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, όταν έρθει η ώρα της κάλπης». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ.

 

Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση

Ο Θεσσαλός πολιτικός, συνεχάρη «τα στελέχη πρώτης γραμμής για τους αγώνες τους στην προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικράτηση των φιλελεύθερων ιδεών». Όπως υπογράμμισε «η Ελλάδα, στα χρόνια της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, όχι μόνον έχει καταφέρει να παραμείνει όρθια απέναντι σε όλες τις σοβαρές προκλήσεις που προέκυψαν, αλλά ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Το διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία, ξεπεράσαμε την μακρά οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, προσελκύοντας σοβαρές επενδύσεις, αποκαθιστώντας τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και  καταγράφοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε να διαχειριστεί επιτυχώς τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που ενέσκηψαν από το 2020 μέχρι σήμερα: πανδημία του κορονοϊού, τουρκική επιθετικότητα και τώρα εκτόξευση των τιμών της ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Θα ήταν παράλογο αλλά και καταστροφικό, εν μέσω αυτής της καταιγίδας, που αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να βγούμε ισχυρότεροι, να κατακλυστεί η πολιτική ζωή από αδιέξοδη και δηλητηριώδη τοξικότητα. Δυστυχώς, κάποιοι στην αντιπολίτευση, εθισμένοι στην φθηνή δημαγωγία, επιλέγουν αυτή την οδό, προσδοκώντας εκλογικά οφέλη. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα όσα πετύχαμε έως σήμερα να χαθούν. Δεν πρέπει να οπισθοδρομήσουμε. Η κυβέρνηση μας βάζει τα θεμέλια για μια διαφορετική Ελλάδα απ’ αυτήν που γνωρίσαμε. Η απόφαση να ξεκινήσουν οι σεισμογραφικές έρευνες για φυσικό αέριο νότια της Πελοποννήσου, που ήδη μπήκε σε διαδικασία υλοποίησης, μπορεί να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση στην ενεργειακή και οικονομική ισχύ της χώρας. Τα εξοπλιστικά προγράμματα με τα αεροσκάφη Ραφάλ και τις φρεγάτες Μπελαρά κάνουν ‘‘αστακό’’ τις ένοπλες δυνάμεις μας. Την ίδια ώρα, η προσέλκυση επενδύσεων γίνεται πραγματικότητα. Επιχειρηματικοί κολοσσοί επενδύουν στην χώρα μας, πιστεύοντας στις προοπτικές της».

Θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα είναι αγγελικά. Προβλήματα υπάρχουν. Με κυριότερο την ακρίβεια καταναλωτικών προϊόντων, της ενέργειας, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών. Κάθε αντικειμενικός κριτής, όμως, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια εισαγόμενη ακρίβεια. Γιατί ο πληθωρισμός ταλανίζει όλον σχεδόν τον κόσμο. Στην Ευρώπη και στην Αμερική. Διότι υπάρχει αυτή η έκτακτη κατάσταση, που δημιουργεί ο πόλεμος. Η κυβέρνηση προσπαθεί με παρεμβάσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, στο κόστος της ενέργειας, με προγράμματα όπως “το καλάθι της νοικοκυράς” να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Όπως, άλλωστε, έκανε και στη διάρκεια της πανδημίας, και επιβίωσαν οι επιχειρήσεις.

Για όλους αυτούς λόγους, η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει το έργο που της έχουν αναθέσει οι Έλληνες πολίτες και να μην υπάρξει οποιαδήποτε παλινωδία που θα μας έφερνε πάλι στην στασιμότητα και στην αδράνεια. Τώρα, άλλωστε, όλοι μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν τι είναι καλύτερο για τη χώρα, για τους ίδιους, για τα παιδιά τους».

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής επισκόπηση των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία του δήμου Τυρνάβου, με έμφαση στα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Στη συνάντηση εκτός του προέδρου της ΔΗΜΤΟ κ. Βασίλη Μάικου συμμετείχαν η ταμίας κ. Γιαννώτα-Πικρού Αμαλία η γραμματέας κ. Ελένη Ζαρόγιαννου, ο υπεύθυνος παραγωγικών και επιστημονικών φορέων κ. Χριστόφορος Κατσαρός, ο υπεύθυνος εκλογικών αντιπροσώπων κ. Κώστας Κόκκινος, ο υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας κ. Νικόλαος Ρεβήσιος και ο υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Γιώργος Σακούτσιος.

Previous ArticleNext Article