Λάρισα

Άμεση λύση στο πρόβλημα με τις επιστρεπτέες προκαταβολές ζητά ο Κόκκαλης

Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται Επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ σύμφωνα με την οποία «η ανελαστικότητα, πολυπλοκότητα και ασάφεια των γραφειοκρατικών διαδικασιών συμμόρφωσης του Δημοσίου» έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που καλούνται να επιστρέψουν το σύνολο των επιστρεπτέων προκαταβολών που έλαβαν είτε εφάπαξ είτε εντόκως σε δόσεις.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «ότι η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά τη ρήτρα απασχόλησης, όπου προκύπτει ότι οι όροι που προβλέπονταν ‘’παραβιάστηκαν’’ οριακά» και «επιπλέον υπάρχουν περιπτώσεις που αφορούν δικαιολογητικά που λείπουν ή δικαιολογητικά που έχουν λάθη».

Επισημαίνεται η ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις επιχειρήσεις λόγω των έντονων πληθωριστικών πιέσεων, της υπέρμετρης αύξησης του κόστους λειτουργίας, της μειωμένης ζήτησης και της έλλειψης ρευστότητας και ζητείται η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής από τις επιχειρήσεις με μη οριακή συμμόρφωση με τη ρήτρα απασχόλησης καθώς και να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσθήκες και τροποποιήσεις για τις περιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω δικαιολογητικών που λείπουν ή λανθασμένων δικαιολογητικών.»

Previous ArticleNext Article