Λάρισα

Λάρισα: Στη φυλακή ο 65χρονος που αποπλάνησε τέσσερις ανήλικες

Στη Φυλακή επέστρεψε χθες ο 65χρονος Τρικαλινος καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΠΟΕ) Λάρισας τον έκρινε ένοχο για την αποπλάνηση τεσσάρων κοριτσιών και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών. Ο 65χρονος κατά την απολογία του χθες αρνήθηκε εκ νέου τις κατηγορίες, αποδίδοντας μάλιστα τα όσα ομολόγησε κατά τη σύλληψή του στον αστυνομικό που τον «χτύπησε» και πως «εν λευκώ» υπέγραψε την ομολογία του, με την πρόεδρο του ΜΟΕ να επισημαίνει τις αντιφάσεις του κατηγορουμένου στην απολογία του χθες και στην αρχική κατάθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 65χρονος, το διάστημα από τον Ιούνιο του 2018 έως και τις 8 Ιουλίου 2018 που συνελήφθη, φέρεται να προέτρεπε τα ανήλικα κορίτσια να εισέλθουν στον χώρο στάθμευσης που διατηρούσε σε πολυκατοικία στα Τρί καλα και στη συνέχεια προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις τις οποίες περιέγραψαν οι γονείς με τις κατταθέσεις τους, την πρώτη ημέρα της δίκης. Τα τέσσερα κορίτσια (ηλικίας 10 και 11 ετών) έπαιζαν όπως όλα τα παιδιά στις πιλοτές πολυκατοικιών της γειτονιάς εκεί όπου διατηρούσε το γκαράζ ο 65χρονος, ο οποίος διέθετε και ένα συμπαθητικό σκυλί με το οποίο φαίνεται να προσέλκυε τα παιδιά, προσφέροντάς τα και καραμέλες όπως αναφέρθηκε. Η δίκη ξεκίνησε χθες, με τον κατηγορούμενο στην απολογία του να αρνείται την κατηγορία λέγοντας ότι «δεν έκανα εγώ τέτοια πράγματα». «Με είχε χτυπήσει ο αστυνόμος, όταν με συνέλαβαν είπα στην αστυνομία γράψτε ό,τι θέλετε, εγώ τέτοια πράγματα δεν έκανα…» επανέλαβε ο 65χρονος στις επισημάνσεις της προέδρου του ΜΟΕ ότι στην αρχική του κατάθεση περιέγραφε αναλυτικά τις ασελγείς πράξεις σε βάρος των 10χρονων κοριτσιών, ενώ σε ένα από αυτά φέρεται να είπε ότι «είναι σέξι». «Πώς εξηγείται το γεγονός ότι πέντε οικογένειες σας κατηγορούν, γιατί να πούνε αυτά τα πράγματα εναντίον σας τα παιδιά, τι λόγο είχαν;» επέμενε ο εισαγγελέας της έδρας, με τον κατηγορούμενο να μην απαντά στο ερώτημα, σημειώνοντας μόνο ότι «ζήτησα συγγνώμη από τις οικογένειες των παιδιών αλλά και από την οικογένειά μου».

«Τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα, αποδείχθηκαν πλήρως οι πράξεις, αναμφισβήτητα έγιναν όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο και όπως αναφέρονται στις καταθέσεις των παιδιών» τόνισε ο εισαγγελέας, προτείνοντας να κριθεί ένοχος ο 65χρονος για τις κατά συρροή πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας στα τέσσερα κορίτσια, όπως και για τις δυο απόπειρες προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ έχοντας αμφιβολίες αν τέλεσε μια ακόμη απόπειρα, πρότεινε την απαλλαγή του. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκρινε τελικά ομόφωνα ένοχο τον 65χρονο και αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικό επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Βαγγέλης Κακάρας)

Previous ArticleNext Article