Λάρισα

Κόκκαλης: Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των προγόνων μας, με τη σκέψη μας στην Ουκρανία

Το μήνυμα του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλη Κόκκαλη για τη σημερινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Η σημερινή μέρα ορόσημο για τους Έλληνες, υπήρξε φάρος δημοκρατίας όλου του κόσμου σε μία μελανή περίοδο για την Ευρώπη, όπου οι λαοί ζούσαν στα σκοτάδια της δυνάστευσης.

Κάνοντας πράξη τα προφητικά λόγια του Ρήγα Φεραίου «κάλλιο για την πατρίδα κανένας να χαθεί, παρά να κρεμάσει φούντα για ξένον στο σπαθί» οι πρόγονοί μας άναψαν τη σπίθα της Επανάστασης, που μετεξελίχθηκε σε πυρκαγιά ανεξαρτησίας, δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης δεκάδων εξεγερμένων λαών. Μία πυρκαγιά που μέσα σε μερικές δεκαετίες κατέκαψε οτιδήποτε αυταρχικό καταπίεζε τις κοινωνίες.

Το μήνυμα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας λοιπόν σήμερα, είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη περίοδο. Γιατί το 1821 ήμασταν εμείς, σήμερα είναι οι Ουκρανοί που μάχονται υπέρ πατρίδος απέναντι σε έναν εξωφρενικά παράλογο ιμπεριαλισμό.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των προγόνων μας και την ίδια ώρα η σκέψη μας είναι δίπλα σ’ εκείνους που αναμετρώνται σήμερα με το μπόι της ιστορίας τους. Με την ελπίδα ότι και αυτή τη φορά το ενάρετο φως της ελευθερίας θα εκδιώξει το σκοτάδι και πως θα ξημερώσει ξανά μια φωτεινή μέρα στην Ουκρανία.

Χρόνια πολλά σε όλους!»

Previous ArticleNext Article