Λάρισα

Ε.Λιακούλη: «Υποκλινόμαστε στους αγώνες των λαών για την Ελευθερία»

Με μήνυμά της για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

«Η σημερινή ημέρα , με το διπλό «χαίρε» της Εκκλησίας και της Πατρίδας, συμβολίζει τον Αγώνα του Ανθρώπου, αφενός για την Ελευθερία του και αφετέρου για την πορεία του προς τη Θέωση.

Την φετινή επέτειο γιορτάζουμε με την ελπίδα ότι σύντομα θα είμαστε ελεύθεροι οριστικά, από την πανδημία και τους περιορισμούς της.

Παρόλα αυτά , μια άλλη βαριά σκιά, αυτή του πολέμου στην Ουκρανία, σκεπάζει τον πλανήτη και βυθίζει τον κόσμο στη θλίψη

Κατεστραμμένη χώρα, κατεστραμμένοι Άνθρωποι, κατεστραμμένες ζωές, από τα χέρια των ίδιων των συνανθρώπων.

Είναι σήμερα μια ευκαιρία αναστοχασμού για την αγριότητα των πολέμων , για τη σύγκρουση των συμφερόντων και τα δεινά αποτελέσματά τους, αλλά και  για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αμφισβήτηση των  κεκτημένων

Η Ελλάδα, έγινε λαμπρός οδηγός της ανθρωπότητας, όταν  απελευθερώθηκε από τις αλυσίδες της σκλαβιάς αιώνων, με το ελληνικό μεγαλείο, έκτοτε, να μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των καιρών.

Το  ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο του ’21,  μαρτυρεί την άφθαρτη δύναμη και το ακούραστο φρόνημα , αυτών που αγωνίστηκαν για τη λευτεριά.

Μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές , υγειονομικές και περιβαλλοντικές συνθήκες που βιώνει ο Ελληνικός Λαός, μέσα σε κλίμα πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης,  το ψυχικό σθένος και η παλληκαριά των εθνικών μας Ηρώων, αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και αλάνθαστη πυξίδα για το μέλλον της πατρίδας μας , αλλά και για την πλευρά της Ιστορίας που οφείλουμε  να σταθούμε .

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι οι Έλληνες αγωνίστηκαν για την Ελευθερία , την Πατρίδα και την Πίστη . Αγωνίστηκαν για τον δικό τους ουρανό. Αυτόν τον ουρανό, που κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλέψει από άλλο Άνθρωπο  …»

Previous ArticleNext Article