Λάρισα

Στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Κέλλας από Φάρσαλα: Η σκέψη μας στους ομογενείς της Ουκρανίας

Στις εκδηλώσεις των Φαρσάλων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 παρέστη ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμμετείχε στη δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης και παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση, μετά το πέρας της οποίας δήλωσε:

«Η 25η Μαρτίου έχει υπαρξιακή αξία για το Ελληνικό Κράτος και την Ορθοδοξία. Αφενός, τη συγκεκριμένη μέρα του 1821, το Έθνος μας εγέρθηκε πολεμώντας τον Οθωμανό τύραννο έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς και έχοντας ως όραμα τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και φιλελεύθερης Ελληνικής Δημοκρατίας, που εμφύσησε “αέρα” ελευθερίας στην Ευρώπη. Αφετέρου, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που γιορτάζεται μαζί με την εθνεγερσία, αποτέλεσε την απαρχή της κατά σάρκα Γέννησης του Χριστού μας σηματοδοτώντας την ενανθρώπιση της θείας φύσης και την προοπτική της ανάστασης του ανθρώπου.

Η διπλή γιορτή του Γένους μας επισκιάζεται φέτος από την τραγωδία της Ουκρανίας και τις απώλειες των ομογενών μας. Το Κρεμλίνο, έχοντας εξαπολύσει έναν παράλογο και ευρείας κλίμακας πόλεμο κατά ενός ομόδοξου λαού, απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης και την παγκόσμια σταθερότητα, γράφοντας “μαύρες” σελίδες ιστορίας και ακυρώνοντας τον διαχρονικό ρόλο της Ρωσίας ως δύναμης σταθερότητας στην Ευρασία.

Η σκέψη μας είναι στους ομογενείς που παραμένουν στην Ουκρανία και αγωνίζονται να επιβιώσουν καθώς και στους Ουκρανούς που μάχονται για την ανεξαρτησία τους. Συμπονούμε ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται στην “κόλαση” της Μαριούπολης και στα πεδία των μαχών του Ντονέτσκ και αγωνιούμε για το μέλλον της Οδησσού, η οποία αποτέλεσε την έδρα της Φιλικής Εταιρείας που συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα.

Εύχομαι να επικρατήσει η λογική, να σταματήσει ο πόλεμος και να τερματιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Ζήτω το Έθνος!».

Previous ArticleNext Article