Ελασσόνα

Κέλλας με Μπούγα: «Διατηρούνται τα Ειρηνοδικεία Ελασσόνας και Φαρσάλων»

Το «παρών» έδωσε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλαςστη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννη Μπούγα,με την συμμετοχή  των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων των τεσσάρων Θεσσαλικών νομών, αλλά και Βουλευτών της Θεσσαλίας

Στη σύσκεψη, που έγινε στο πλαίσιο της επικείμενης αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη της Χώρας, συζητήθηκε η συνέχιση της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων Φαρσάλων και  Ελασσόνας. Ο Λαρισαίος πολιτικός, οι άλλοι παριστάμενοι Βουλευτές και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Τσάτσαροςυποστήριξαν ομόφωνα το αίτημα διατήρησης των εν λόγω Ειρηνοδικείων, επιχειρηματολογώντας σχετικά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο τα δυο αυτά Ειρηνοδικεία να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Ειδικότερα, ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι η Ελασσόνα και τα Φάρσαλα είναιδύο  μεγάλοι Δήμοι, που εξυπηρετούν μεγάλο δικαστηριακό όγκο ετησίως, τόσο των κατοίκων τους, όσο και κατοίκων όμορων περιοχών. Σημείωσε, ακόμα, ότι και οι δύο Δήμοι έχουν δύσκολο οδικό δίκτυο:η Ελασσόνα, λόγω του ορεινού όγκουκαι τα Φάρσαλα, λόγω της καταστροφής του οδικού δικτύου από τις πλημμύρες του Ιανού και του Daniel, ενώ ηχιλιομετρική τους απόσταση από την Λάρισακαι το δικαστικό μέγαρο αυτής είναι μεγάλη. Τόνισε δε ότι στους Δήμους αυτούς δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός δικηγόρων και διεκπεραιώνονται κατ’ έτος πολυάριθμες υποθέσεις.

Ο κ. Μπούγας άκουσε με προσοχή όσα ελέχθησαν και συμφώνησε στη διατήρηση και αναβάθμιση των Ειρηνοδικείων της Ελασσόνας και των Φαρσάλων.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της Χώρας και την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των ειρηνοδικείων της Ελασσόνας και των Φαρσάλων, τα οποία όχι μόνο πρέπει να διατηρηθούν, αλλά και να ενισχυθούν με κάθε δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό, Γιάννη Μπούγα, για την άμεση ανταπόκρισή του και για τη θετική του στάση σε αυτό το τόσο σημαντικόζήτημα».

 

Previous ArticleNext Article