Ελλάδα

Η Θωμαή Κόντου και ο Τίμος Παπαχρήστος εκθέτουν στη μεγάλη διοργάνωση “ Art Basel Miami – Miami Art Week ”

Η Θωμαή Κόντου και ο Τίμος Παπαχρήστος εκθέτουν για δεύτερη χρονιά, στη μεγάλη διοργάνωση “ Art Basel Miami – Miami Art Week ” με την  ARTBOX Gallery στο project της: «ARTBOX.PROJECT Miami 4.0»

Το ARTBOX.PROJECT Miami 4.0 θα πραγματοποιηθεί

από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια της Art Basel Art Week στο μεγάλο χώρο τέχνης «Spectrum Miami», στην περιοχή τέχνης Wynwood, στο Μαϊάμι στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αμερική

Συμμετέχουν πάνω από 1200 γκαλερί σε διεθνές επίπεδο  και  το Μαϊάμι γίνεται αυτή την εβδομάδα,  το κέντρο του κόσμου της τέχνης.

-Η Θωμαή Κόντου παίρνει μέρος με το έργο της:

“From the Aegean Sea”,

ακουαρέλα με διάσταση: 35×48 cm.

Το έργο ανήκει στην ευρύτερη ενότητα της: «Κοχύλια και βότσαλα του Αιγαίου»

Γράφει η Βέρα Βασαρδάνη για αυτό τον κύκλο έργων:

Αν η τέχνη είναι σε κάθε περίπτωση μια κοσμογονία, η Θωμαή Κόντου φαίνεται να θέλει να αποτυπώσει με τη δική της και με όσο μεγαλύτερη  λιτότητα και απλότητα την ιδέα της δημιουργίας, επιστρέφοντας στις πρωταρχικές δυνάμεις και μορφές της ζωής.

Αποδεικνύει άλλη μια φορά το γνωστό, ότι ο συμβολισμός γίνεται τόσο περισσότερο επιτυχής όσο πιο κρυφός.  Η ενότητα αυτή αποπνέει την οριακή ηρεμία του ολοκληρωμένου.

-Ο Τίμος Παπαχρήστος παίρνει μέρος με το έργο του:

«Life on the border»

Φωτογραφία του  2022 και με διάσταση: 60x40cm

Η ιδέα για τη λήψη και τον τίτλο του έργου,  είναι απ’ τη δουλειά του Chris Langton  “Life at the edge of Chaos”, στην οποία παρατήρησε/πρότεινε ότι για να υπάρξει η ζωή απαιτείται να υπάρχει ένα ποσοστό τάξης για την αποθήκευση της πληροφορίας και ένα ποσοστό χάους για τη διάδοση της πληροφορίας. Δηλαδή να βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περιοχή ακριβώς στα όρια του χάους.

Στο έργο,  η πόλη, εν προκειμένου η ίδια η ζωή, εκτείνεται κάτω από το απότομο σύνορο ενός ήρεμου γαλανού ουρανού (η απόλυτη τάξη θα λέγαμε) και μιας βίαιης χαοτικής καταιγίδας.

 

ARTBOX EXPO Miami

Spectrum Miami / Mana Convention Center

318 NW 23rd St, Miami, FL 33127, Ηνωμένες Πολιτείες

Η έκθεση ξεκινά στις 6 Δεκεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 12-8 μ.μ.

Previous ArticleNext Article