Ελασσόνα

Στην Σχολή Γονέων της Ι. Μ. Ελασσώνος η Ψυχίατρος κ. Δήμητρα Κρεμμέτη

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος έχει την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί εκ νέου μια παλαιά γνώριμη και φίλη της Σχολής Γονέων την Ψυχίατρο κ. Δήμητρα Κρεμμέτη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ε.ε.  στην 3η συνάντηση μας.

Σε εποχές όπου το κάθε παιδί μεγαλώνει, αλλά και ο καθένας αισθάνεται ως το κέντρο του κόσμου, οι σχέσεις μας, οικογενειακές, συζυγικές, φιλικές, δοκιμάζονται από αυτή την εγωιστική διάθεση που είναι γνωστή ως «ναρκισσισμός». Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με τον μύθο από τον Νάρκισσο, ο οποίος πέθανε μαραζώνοντας από την άπιαστη ομορφιά του, είτε κατά μία άλλη παράδοση έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να φιλήσει το είδωλό του στο νερό.

«Εγωισμός δεν είναι να ζεις όπως θέλεις εσύ, αλλά να απαιτείς από τους άλλους να ζουν όπως θέλεις εσύ», παρατηρεί εύστοχα ο Όσκαρ Ουάιλντ και αυτό ακριβώς τυποποιεί ο νάρκισσος σύντροφος. Σ’ αυτή την δυσκολία του ναρκισσισμού θα εγκύψουμε στη Σχολή Γονέων με τη βοήθεια της ψυχολόγου κ. Δήμητρας Κρεμμέτη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ε.ε. στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο: «Νάρκισσος Σύντροφος».

Η Εκκλησία έχει το προνόμιο να κηρύσσει την Σταυρική αγάπη, το άδειασμα, την «κένωση», μέχρι θανάτου του Θεού για να ζήσει ο άνθρωπος, ακόμη και ο αμαρτωλός! Στο όνομα αυτής της Σταυρικής Αγάπης  καλεί σε μετάνοια και συγχωρεί δίνοντας ευκαιρία στον κάθε αδύναμο να παλέψει, στον κάθε τραυματισμένο να ιαθεί, στον κάθε νάρκισσο να συγκλονιστεί…

Σας αναμένουμε

Εκ του Γραφείου Νεότητος.

 

Previous ArticleNext Article