Ελασσόνα

ΛΑ.ΣΥ Ελασσόνας: Κυβόλιθοι στο ΔΔ Καλλιθέας – Μέτρο που δεν λύνει το πρόβλημα

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας αναφέρονται τα εξής:

Πρόσφατα, στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης καθώς και στον τοπικό τύπο παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής Ελασσόνας στο Δ.Δ. Καλλιθέας, οι οποίεςαφορούν τις διαβάσεις με κυβόλιθους στην κεντρική οδό του οικισμού. Πρόκειται για έναν δρόμο που αντικειμενικά έχει πυκνή κυκλοφορία, με κίνηση πεζών και με δύο σχολικά συγκροτήματα, το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο.

Από το δελτίου τύπου της δημοτικής αρχής, η συγκεκριμένη παρέμβαση παρουσιάζεται ούτε λίγο ούτε πολύ, ως λύση η οποία θα περιορίσει τους κινδύνους για ατυχήματα. Είναι όμως έτσι;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας θέλουμε να σημειώσουμε ότι, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί στάχτη στα μάτια για τους κατοίκους της Καλλιθέας, αφού η διέλευση των φορτηγών και άλλων οχημάτων δεν περιορίζεται, ούτε οι συγκεκριμένες διαβάσεις διασφαλίζουν τον περιορισμό της ταχύτητας. Άλλωστε και στο παρελθόν δοκιμάστηκαν και τα πλαστικά σαμαράκια χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτό που χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η περιφερειακή οδός που θα ενώνει την Καλλιθέα με τα Καλύβια,που έτσι κι αλλιώς είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων, ενώ αποτελεί και την ασφαλέστερη ενναλακτική για την κίνηση φορτηγών και μεγάλων οχημάτων, πράγμα που και οι κάτοικοι των Καλυβίων επιθυμούν.

Σημειώνουμε δε, ότι αντίστοιχα προβλήματα έχουμε και σε άλλα χωριά της περιοχής του Ολύμπου, όπως η Ολυμπιάδα ή η Δολίχη με υψηλό ποσοστό ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων που είχαμε στο παρελθόν.

Συνεπώς η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να δρομολογήσει τέτοιους σχεδιασμούς και να μην ξεβολεύεται με ακριβούτσικες ασπιρίνες.

Η ασφάλεια των συνδημοτών αποτελεί προτεραιότητα με οποιοδήποτε κόστος και αυτός είναι ο βασικός προσανατολισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Καλούμε τους κατοίκους της Καλλιθέας να διεκδικήσουντην άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Επίσης σε ότι αφορά γενικότερα την ασφαλή κυκλοφορία και κίνηση (κόμβους, φωτισμό κτλ) στην επικράτεια του Δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση θα αναδείξει αντίστοιχα αιτήματα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., καλώντας τους κατοίκους των χωριών να πάρουν πρωτοβουλίες μέσα από τους φορείς τους (πολιτιστικοί,αγροτικοί σύλλογοι κ.α.) που θα βάζουν την υλοποίηση τέτοιων έργων στην ημερήσια διάταξη.

Παράλληλα επαναφέρουμε το αίτημα, σε ότι αφορά την πόλη της Ελασσόνας, για την διεκδίκηση ενός περιφερειακού δρόμου που θα απομακρύνει τα φορτηγά από τα σχολεία και γενικά τον ιστό της πόλης.

 

Previous ArticleNext Article