Ελλάδα

Ελεύθερος ο 52χρονος ψαράς που βρήκε πτώμα στα δίχτυα του στο Πήλιο και το ξανάριξε στη θάλασσα

Δικογραφία για μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού σχημάτισε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά του 52χρονου επαγγελματία ψαρά, που ενώ εντόπισε στα δίχτυα νεκρό τον ψαροντουφεκά, που αναζητούσε το πρωί την Κυριακή το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στην παραλία της Μελανής αντί να τον βγάλει στη βάρκα και να ειδοποιήσει το Λιμεναρχείο έριξε ξανά το άψυχο σώμα στη θάλασσα!

Στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή και επέστρεψε στο σημείο μετά από πέντε ώρες για να κόψει τα δίχτυα και να αφαιρέσει τη σημαδούρα, ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως ίχνος.

Ομως, οι λιμενικοί, που συμμετείχαν στις έρευνες, είχαν αντιληφθεί την παρουσία του, όταν βρήκαν τελικά τον αγνοούμενο βυθισμένο στη θάλασσα γύρω στις 07:30.

Κοντά στον νεκρό υπήρχαν η σημαδούρα του επαγγελματία αλιέα και τα δίχτυα του.

Ερεύνησαν το περιστατικό και δεν άργησαν να φθάσουν στα ίχνη του ψαρά και να τον συλλάβουν, όταν εκείνος επέστρεψε στο σημείο για να πάρει τα πράγματά του ήσυχος, αφού είχαν τελειώσει οι έρευνες του Λιμεναρχείου με τον εντοπισμό του ψαροντουφεκά.

Ο 52χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι τρομοκρατήθηκε και φοβούμενος τυχόν ανάμειξη στο δυστύχημα με τον ψαροντουφεκά έσπευσε να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Ο 52χρονος κρατήθηκε και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Η προανάκριση συνεχίζεται. Η Εισαγγελία Βόλου αναμένει τη δικογραφία, προκειμένου να καταλήξει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη ή όχι.

Η μη αναγγελία νεκρού τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος από το άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει ποινή φυλάκισης 1 έτους ή χρηματική ποινή.

Στο μεταξύ, η ιατροδικαστική εξέταση στον άτυχο ψαροντουφεκά θα πραγματοποιηθεί όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για τη διερεύνηση της αιτίας και των συνθηκών θανάτου του 74χρονου.

Οπως είναι γνωστό, το Λιμεναρχείο εξετάζει ως πιθανά δύο ενδεχόμενα για τον θάνατο, είτε να υπέστη περιστατικό στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί, είτε παθολογικό επεισόδιο.

Το πιο πιθανό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το ενδεχόμενο του δυστυχήματος. Ο άτυχος άνδρας παγιδεύτηκε στα δίχτυα του ψαρά και κατά την προσπάθειά του να αναδυθεί στην επιφάνεια της θάλασσας δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν εντοπίστηκε από τον δύτη το ένα του πέδιλο ήταν πιασμένο στο δίχτυ. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article