Ελασσόνα

Δαμάσι: Πόσα σπίτια γκρεμίστηκαν – Πότε ξεκινά η ανέγερση νέων

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο σχολικό κτίριο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Μάλιστα χρειάστηκαν μόλις 115 ημέρες για να κατασκευαστεί ώστε χθες να παραδοθεί στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στο προαύλιο του σχολείου με δύο ηλικιωμένες, κατοίκους του Δαμασίου, δεσμεύτηκε ότι το ίδιο γρήγορα – όπως το σχολείο- θα προχωρήσει και η ανέγερση νέων κατοικιών. Τι γίνεται όμως αυτή τη στιγμή και τι θα πρέπει να συμβεί για να προχωρήσουμε γρήγορα;

10 σπίτια έχουν ήδη γκρεμιστεί

Είναι αλήθεια πως όλοι θέλουν οι διαδικασίες να προχωρήσουν γρήγορα και στην ανέγερση νέων σπιτιών ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν να φύγουν σύντομα από τα κοντέινερ. Η διαδικασία των κατεδαφίσεων των σπιτιών που είναι ακατάλληλα έχει ήδη ξεκινήσει. Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν κατεδαφιστεί 10 και απομένουν άλλα 60 στο Δαμάσι. Συνολικά στο Δήμο Τυρνάβου πρέπει να κατεδαφιστούν 146 οικίες. Άλλες περίπου 80 κατεστραμμένες οικίες θα γκρεμιστούν στο Δήμο Ελασσόνας.

Τι θα κρίνει την συντόμευση των διαδικασιών

Για να έχουμε ταχύτατες διαδικασίες θα πρέπει μετά την κατεδάφιση να ακολουθήσουν οι παρακάτω διαδικασίες. Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών που πλέον δεν θα υπάρχουν να καταθέσουν σύντομα τον πλήρη φάκελο για την ανέγερση του νέου ακινήτου στο υπουργείο Υποδομών  που θα γίνει με την επιδότηση από το κράτος. Ακολούθως το υπουργείο θα πρέπει να παρακάμψει την γραφειοκρατία και να κινηθεί ταχύτατα. Αυτή άλλωστε είναι και η εντολή του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις διαδικασίες αυτό θα πρέπει να έχει ορίζοντα πριν από τις επόμενες εκλογές. Τα λεφτά υπάρχουν και είναι δεσμευμένα. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα έρθει ξανά στο Δαμάσι όταν θα είναι έτοιμες τις πρώτες κατοικίες. Καλύτερος χρόνος για κάτι τέτοιο είναι σίγουρα ο προεκλογικός χρόνος.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article