Αθλητισμός

Αλπικό Σκι | Αισιόδοξα μηνύματα από το Τρεντίνο για τους Βασίλη και Ραφαηλία Παλάντζα

Πολύ καλή παρουσία των νεαρών αθλητών μας σε διεθνή αγώνα Κ14, Κ16 στην Ιταλία

Βασίλης και Ραφαηλία Παλάντζα, Αγγελίνα Μανώλογλου (ΣΧΟ Έσπερος), Αδαμαντία Αντωνιάδη, Δημήτρης Αντωνιάδης (ΣΑΚΦΟΠ) και Μαριτίνα Παπαστάθη (ΕΟΣ Πειραιά), αγωνίστηκαν στον διεθνή αγώνα (Κ14, Κ16), του Τρεντίνο δείχνοντας ότι η ελληνική χιονοδρομία εκτός από παρόν, έχει και πολύ μέλλον.

 

Όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν σε δύο αγώνες (τεχνική και γιγαντιαία τεχνική κατάβαση) και όλα προσπάθησαν για τη διάκριση.

 

Στην κατηγορία των Κ14 η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Έλληνα πρωταθλητή, Βασίλη Παλάντζα, ο οποίος μάλιστα ήταν και μοναδικός που θα μπορούσε να φτάσει και μέχρι το μετάλλιο.

 

Στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση ο αθλητής του Εσπέρου, κατέκτησε την 19η θέση με χρόνο 0:51.23. Ωστόσο, η εξαιρετική εμφάνιση από τον νεαρό αθλητή ήρθε στην τεχνική κατάβαση εκεί όπου κατάφερε να σημειώσει τον 5ο καλύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος (0:41.84).

Αν και η ευκαιρία για μια σημαντική διάκριση ήταν τεράστια, στο δεύτερο σκέλος πέρασε πάνω από μια πόρτα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον αγώνα, κρατώντας όμως την καταπληκτική κατάβαση της πρώτης διαδρομής.

 

Στην κατηγορία Κ16 ο Δημήτρης Αντωνιάδης αγωνίστηκε μόνο στην τεχνική κατάβαση, όπου και κατέκτησε την 37η θέση έχοντας 0:55.02 στο πρώτο σκέλος και 0:58.71 στο δεύτερο, αλλά και συνολικό χρόνο 1:53.73.

 

Ξεχώρισε η Παλάντζα

 

Στα κορίτσια (πάντα στην κατηγορία Κ16), το καλύτερο πλασάρισμα είχε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Έσπερου, Ραφαηλία Παλάντζα. Πιο αναλυτικά στην τεχνική κατάβαση, η νεαρή αθλήτρια κατέλαβε την 31η θέση με συνολικό χρόνο 1:40.21.

 

Λίγο πιο κάτω ακολούθησε η Μαριτίνα Παπαστάθη, η οποία με χρόνο 1:44.54 πλασαρίστηκε στην 35η θέση. Πίσω ακριβώς από την Παπαστάθη βρέθηκε η Αδαμαντίνα Αντωνιάδη με χρόνο 1:54.83 κατακτώντας την 36η θέση.

Σαφώς τα μηνύματα από το Τρεντίνο ήταν αισιόδοξα. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν. Όλοι οι αθλητές μας, αλλά και οι αθλήτριές μας, μαζί με τον προπονητή της αποστολής Σταμάτη Κατσίκα, για να διακριθούν.

Τα παιδιά αυτά ένα κομμάτι από το μέλλον της ελληνικής χιονοδρομίας, ένα κομμάτι από τον ελληνικό αθλητισμό και χρειάζονται στήριξη, δύναμη και φυσικά από την πλευρά τους υπομονή.

Σίγουρα οι καλύτεροι θα ξεχωρίσουν, αλλά αυτή την ώρα σε μια δύσκολη και… περίεργη περίοδο σημασία δεν έχουν οι χρόνοι, οι διακρίσεις, αλλά η προσπάθεια για να κρατηθεί ζωντανός και ενεργός ο ελληνικός αθλητισμός, για το παρόν, αλλά και πιο πολύ για το μέλλον…

Η άτυχη στην τεχνική κατάβαση ήταν η Αγγελίνα Μανώλογλου, που έχασε μια πόρτα λίγο πριν από τον τερματισμό, στο πρώτο σκέλος, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνα.

Η Παλάντζα ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς και στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση καθώς με χρόνο 1:49.85 κατέλαβε την 36η θέση, με την Μαριτίνα Παπαστάθη να ακολουθεί από την 38η θέση με χρόνο 1:54.26.

 

Πίσω από τις δύο Ελληνίδες βρέθηκε η Αδαμαντία Αντωνιάδη με 1:56.23, ενώ η Μανώλογλου, η οποία ξεκίνησε το αγωνιστικό σκι πριν από μόλις δύο χρόνια, κατέλαβε την 43η θέση με συνολικό χρόνο 2:10.98.

Previous ArticleNext Article