Λάρισα

Αυτό είναι το «Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας» στη Λάρισα

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη συμμετοχή του ΕΛΓΟ Δήμητρα διοργάνωσαν σήμερα ημερίδα με θέμα «Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας: συνέργειες, προκλήσεις & δυναμική της αγροδιατροφής» στο αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας στο συγκρότημα Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ) στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση έγιναν ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές σχετικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο αγροδιατροφικός τομέας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η κλιματική αλλαγή, η αλλαγή των διατροφικών τάσεων, η ψηφιακή μετάβαση και η εντεινόμενη επισιτιστική κρίση. Ταυτόχρονα, προβλήθηκε η δυναμική του αγροδιατροφικού  κλάδου ως μοχλού ανάπτυξης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας, μια δομή που ιδρύθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο να ενισχύσει τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την κοινωνία, με έμφαση στο Σχέδιο Δράσης, τους τομείς δραστηριοποίησης και τις προτεραιότητες.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης τόνισε τα εξής:

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο εγχείρημα, δηλώνοντας:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

larissanet.gr

Previous ArticleNext Article