Λάρισα

Γ. Καραβάνας: «Η χώρα βρίσκεται σε φάση μετάβασης»

“Η χώρα βρίσκεται σε φάση μετάβασης. Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι απλώς να αποφασίσουμε ποιοι θα διαχειριστούν το υπάρχον –και εν πολλοίς αποτυχημένο– οικονομικό μας μοντέλο, αλλά ποιοι θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα νέο, που θα ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις του παγκόσμιου γίγνεσθαι».

Αυτά είπε ανάμεσα σε άλλα στη σύντομη ομιλία του ο υποψήφιος με τη ΝΔ Γιώργος Καραβάνας, μπρος σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που έσφυζε από αισιοδοξία κι ενθουσιασμό. Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ διαφορετική, από τις υπόλοιπες, υποψηφιότητα, που καταφέρνει να συναρπάσει με τη θετική ματιά και τον τεκμηριωμένο λόγο της. Μια υποψηφιότητα «πολιτικού νέου τύπου», που ίσως τελικά καταφέρει να κάνει την έκπληξη!

Ο Γιώργος Καραβάνας παράλληλα ανέφερε: «Η χώρα μας βιώνει σήμερα σειρά προβλημάτων Οι πολίτες είναι κουρασμένοι – αποζητούν μια ριζική αλλαγή. Η νέα εποχή που θα κληρονομήσει η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, εκτός από προβλήματα θα κυοφορεί και σημαντικές ευκαιρίες. Το παγκόσμιο ΑΕΠ αυξάνει. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, που πριν από λίγες δεκαετίες κυριολεκτικά πεινούσαν, διαθέτουν σήμερα ένα σημαντικά υψηλότερο εισόδημα. Η παγκόσμια μεσαία τάξη αριθμεί σήμερα 500 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους από την προηγούμενη δεκαετία, προερχόμενους κυρίως από την Ινδία και την Κίνα. Ανθρώπους που διψούν για ποιοτικά προϊόντα, ταξίδια στο εξωτερικό, ανώτερη εκπαίδευση, υπηρεσίες ευζωίας και ίσως αγορά περιουσίας σε ωραιότερα κι ασφαλέστερα σημεία του πλανήτη. Η νέα αυτή παγκόσμια ζήτηση, που υπολογίζεται σε 27 επιπλέον τρισεκατομμύρια το χρόνο, αφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες που και η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει! Με απλά λόγια, τις επόμενες δεκαετίες στην παγκόσμια οικονομία θα βρέχει λεφτά! Το στοίχημα είναι το πως θα προσελκύσουμε μέρος αυτών των χρημάτων στη δική μας χώρα. Έχουμε τα προϊόντα και τους ανθρώπους. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε. Μας λείπει μόνο ένα οικονομικό σύστημα που να ταιριάζει στο σύγχρονο κόσμο. Το στοίχημα είναι μεγάλο, μια και η χώρα μας δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα. Η χώρα μας είτε θα συνεχίσει στα γνωστά μονοπάτια του πελατειασμού και της αναιμικής ανάπτυξης είτε θα απογειωθεί οικονομικά, με τους πολίτες να απολαμβάνουν όλα τα σύγχρονα αγαθά του αναπτυγμένου κόσμου. Αν οι αυριανοί ψηφοφόροι αποφασίσουν πως θέλουν μια νέα Ελλάδα, δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορούμε να υπερβούμε. Γνώμη μου είναι πως, όποιο κόμμα κι αν ψηφίσει κανείς, πρέπει να έχει το βλέμμα του στραμμένο στη νέα εποχή. Δυστυχώς – και το λέω μετά λόγου γνώσεως αυτό – κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται. Η Ελλάδα βρίσκεται μπρος σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Το παρελθόν μας διδάσκει πως και αυτή τη φορά μπορούμε να βρεθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν μένει παρά να το τολμήσουμε! Με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέα νοοτροπία, η Ελλάδα θα γίνει μεγάλη ξανά!…».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Previous ArticleNext Article