Λάρισα

Στις τράπεζες Eurobank και Alpha Bank η Θεοδώρα Κάλλα

Συζητώντας στις τράπεζες Eurobank και Alpha Bank  η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Θεοδώρα Κάλλα για τις προτεραιότητες στην οικονομία για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Βασικός στόχος μας, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην Πάτρα, είναι η ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα. Στόχος μας είναι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Για το σκοπό αυτό θα βάλουμε σε εφαρμογή τέσσερεις αξονες πολιτικών:

Πρώτον. Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Κι αυτό θα γίνει με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Δεύτερον. Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως:

-Η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο.
-Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται από το Πρωθυπουργικό Γραφείο.
-Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

Τρίτον. Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας. Με σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Και αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας που όχι μόνο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στη συνεπακόλουθη μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Με αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων», αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέταρτον. Αλλαγή της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις. Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να «ανακαλύπτεται» ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο. Ούτε βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου. Η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης. Εντός των πρώτων επτά ημερών θα υπογραφούν και οι δύο υπουργικές αποφάσεις που λείπουν για να ξεκινήσει το έργο.

Previous ArticleNext Article