Λάρισα

Κέλλας προς κυβέρνηση: «Να σε κάψω Γιάννη μ’, να σ’ αλείψω λάδι»

«Βλέπουμε μία παρέλαση του υπουργικού συμβουλίου, για να υποστηρίξουν μία τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, σε πανεπιστημιακούς και διδακτικό προσωπικό, τους δικαστικούς λειτουργούς και το προσωπικό των Κρατικών Oρχηστρών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

“Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά”, δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η κυρία Αχτσιόγλου, η Υπουργός Εργασίας, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου, που δικαίωνε συνταξιούχο για τα αναδρομικά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι η έφεση θα κερδηθεί και δεν θα δοθούν τα αναδρομικά. Tι επικαλέστηκε στην έφεσή της;

“Ότι καλώς έγινε η περικοπή των συντάξεων.

Ότι η περικοπή έγινε προς το δημοσιονομικό συμφέρον της χώρας.

Για να σωθούν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά”.

Τελικά, ποιόν κοροϊδεύετε;»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην ολομέλεια της Βουλής, για την τροπολογία των αναδρομικών, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την τροπολογία.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνέχισε να σφυροκοπά την κυβέρνηση, λέγοντας:

«Ο Υφυπουργός, κ. Πετρόπουλος, έλεγε τα ίδια με την κ. Αχτσιόγλου και τώρα καλεί τους συνταξιούχους να προχωρήσουν σε αγωγές.

Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα, στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας – Χρόνια Πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία – να λέει ότι θα αποδώσουν τα αναδρομικά, όχι για νομικούς λόγους και προς εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, αλλά για λόγους πολιτικής βούλησης.

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Τόσο πολύ σας κακοφαίνεται που εφαρμόζετε τη νομιμότητα;

Το 50% των περικοπών είχαν επιστραφεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά ήδη από το 2014. Και εσείς δίνετε με 4 χρόνια καθυστέρηση τα υπόλοιπα, για να μας επιβεβαιώσετε ότι έρχονται εκλογές.

Από πού προέρχονται τα 820 εκατομμύρια, τα οποία, τώρα, καλώς, επιστρέφετε; Από αύξηση του ΑΕΠ και την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας; Ή μήπως προέρχονται από το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, την υπερφορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, την παράλογη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του ΦΠΑ, τη μείωση του ΠΔΕ, τη μείωση του αφορολόγητου που επίκειται και νέα…

“Να σε κάψω Γιάννη μ’, να σ’ αλείψω λάδι”, λέμε εμείς στη Λάρισα.

Θεωρείτε ότι η επιστροφή των αναδρομικών λύνει τα προβλήματά των πανεπιστημιακών; Για αυτό είναι κλειστά τα πανεπιστήμια ή επειδή έχουν μετατραπεί σε άντρα ανομίας, εγκληματικότητας και παραβατικότητας; Επειδή αλωνίζουν εξωπανεπιστημιακοί και κάθε λογής ρουβίκωνες, που τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές; Στέλνουν οι γονείς από το υστέρημά τους τα παιδιά να σπουδάσουν ή για να κάνουν τη δουλειά της Αστυνομίας; Που εσείς δεν της επιτρέπετε να κάνει! Γιατί αν της το επιτρέψετε, η αστυνομία ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της!»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Κέλλας επεσήμανε:

«Αυτή την ώρα γίνεται στους Βουλιαράτες η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω την κυρία Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον κύριο Υπουργό: Εκπροσωπείται η κυβέρνηση σε αυτή την κηδεία; Ποιός μας εκπροσωπεί κυρία Πρόεδρε και κύριε Υπουργέ της κυβέρνησης; Ή μήπως θεωρείται ότι καλώς σκοτώθηκε; Ποιός την εκπροσωπεί; Δεν ξέρετε… Η ΝΔ εκπροσωπείται πάντως από δύο Βουλευτές της και νομίζω ότι η Ελληνική Βουλή πρέπει να αποτίσει φόρο τιμής για αυτό το παλικάρι».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Βουλευτή στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=-ykzvUIagU4

Previous ArticleNext Article