Ελασσόνα

Ζαχαράκη-Μπίζιου εφ’ όλης της ύλης

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, στο γραφείο της πρώτης στο υπουργείο Παιδείας.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης η Λαρισαία βουλευτής δήλωσε:

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων, με αιχμή του δόρατος την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου στη Λάρισα, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησής μας με την φίλη υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, την οποία ευχαριστώ τόσο για τη συνάντηση, πολύ δε περισσότερο για την κουβέντα σε βάθος.

Τα προβλήματα που δημιουργεί ο νόμος Γαβρόγλου στο χώρο της εκπαίδευσης και η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στον χώρο της ειδικής αγωγής αλλά και η διασύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που συζητήσαμε με την υφυπουργό.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Eindhoven στέλνοντας μήνυμα για μια ισχυρότερη σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία και στην ανάγκη στήριξης της καινοτομίας, εδώ στην Ελλάδα οφείλουμε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά όλοι μας, ώστε να σταματήσει η πληγή του brain drain και να αρχίσει η επιστροφή στη χώρα των πιο ικανών μυαλών που προτίμησαν στα χρόνια της κρίσης να μεταναστεύσουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα δουλέψει σκληρά πάνω στον τομέα αυτό, αναγνωρίζοντας πως η εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους πλέον βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας.

Previous ArticleNext Article