Ελασσόνα

Δήμος Ελασσόνας: Οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας με θέματα ημερήσιας διάταξης την εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους σύντομους χαιρετισμούς του προεδρεύοντος του Συμβουλίου, Πασχόπουλου Κωνσταντίνου ως συμβούλου με τις περισσότερες ψήφους και του δημάρχου Γάτσα Νικόλαου. Εν συνεχεία ο προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε συνοπτικά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του 64 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 71 του Ν. 4555/2018 για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 1-9-2019 έως 6-11-2021.

Ειδικότερα, είπε ότι ο Πρόεδρος προτείνεται από την παράταξη του εκλεγέντος δημάρχου, ο Αντιπρόεδρος από την παράταξη που δεν κατάφερε να εκλέξει δήμαρχο και ο γραμματέας από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη.
Από την παράταξη του δημάρχου υπέβαλε υποψηφιότητα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Ζιώγας για το αξίωμα του Προέδρου.
Από την παράταξη «Αλλάζουμε» υπέβαλε υποψηφιότητα για το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος κ. Μουτζίκου-Αργύρη Βάια.
Τέλος, ο Προεδρεύων κάλεσε τους συμβούλους της παράταξης «Ένας Δήμος για Όλους» να προτείνουν υποψήφιο για το αξίωμα του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη θέση κατέλαβε ο κ. Ευάγγελος Γκουτζαμάνης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Δημήτριος Αβρανάς, αφού πήρε το λόγο, είπε ότι η παράταξή του δεν συμμετέχει στη διαδικασία και το Σώμα επικύρωσε την εκλογή του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο από 1-9-2019 έως 6-11-2021 (πρώτη θητεία).

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 
Χθες ανακοινώθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα αναλάβουν τις εκτελεστικές αρμοδιότητες, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας.

Αντιδημαρχία Ανάπτυξης Δυτικού Τομέα (δημοτική ενότητα Αντιχασίων), την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης – μέριμνα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμού, παιδικών χαρών και σχολικών κτιρίων – ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και πολιτικής προστασίας

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Υποδομών Βόρειου Τομέα (αφορά τις δημοτικές ενότητες Καρύας-Λιβαδίου-Ολύμπου και Σαρανταπόρου), την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΝΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ σε θέματα καθαριότητας – αποκομιδής σκουπιδιών και ανακύκλωσης – συντήρησης και κίνησης οχημάτων – άρδευσης και πολιτικής προστασίας.

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Υποδομών Νότιου Τομέα (αφορά τις δημοτικές ενότητες Ελασσόνας, Βερδικούσης, Ποταμιάς και Τσαριτσάνης), την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ σε θέματα καθαριότητας – αποκομιδής σκουπιδιών και ανακύκλωσης – συντήρησης και κίνησης οχημάτων – άρδευσης και πολιτικής προστασίας.

Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Κοινωνικής Πρόνοιας – Διοικητικών Θεμάτων, την οποία αναλαμβάνει η κ. ΚΑΡΚΑΒΑΝΙΔΟΥ – ΣΚΡΕΤΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, διοικητικών υπηρεσιών, ΚΕΠ και αποκέντρωσης

Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων – Αγροτικής Οικονομίας, την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΔΡΑΓΑΤΣΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ σε θέματα τεχνικών έργων και υποδομών, αγροτικής ανάπτυξης, αγροτικής οδοποιίας.

Αντιδημαρχία Πολεοδομίας – Προγραμματισμού & Οργάνωσης, την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ σε θέματα πολεοδομίας, χωροταξικού σχεδιασμού, προγραμματισμού, ανάπτυξης και οργάνωσης

Αντιδημαρχία Οικονομικών, την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ σε θέματα προϋπολογισμού, εσόδων, δαπανών και δημοτικής περιουσίας

Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς αναλαμβάνει ο κ. ΔΗΜΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ σε θέματα αθλητισμού και νέας γενιάς

Σε όλους τους Αντιδημάρχους ανατίθεται εκ περιτροπής η τέλεση πολιτικών γάμων. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ασκεί ο Αντιδήμαρχος Καρανίκας Δημήτριος. Και όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου ασκεί ο Αντιδήμαρχος Καλιακούδας Αθανάσιος.

Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκαν από το Δήμαρχο Ελασσόνας οι αντιδήμαρχοι Δραγατσίκης Ιωάννης και Κουρομπίνας Διονύσιος. Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν οι Κυριλλίδης Γεώργιος, Πασχόπουλος Κωνσταντίνος, Σδάνης Γεώργιος, Καραγκόγκος Φώτιος, Λέκκας Δημήτριος, Καρυπίδης Ιωάννης. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γάτσας.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ελασσόνας ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Καρανίκας Δημήτριος και Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Καρκαβανίδου – Σκρέτα Ευφροσύνη και Νάνος Ιωάννης. Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν οι Δήμκος Κωνσταντίνος, Γεροφωκάς Αθανάσιος, Λιάρος Νικόλαος, Πιτένης Χρήστος, Παπαδημόπουλος Δημήτριος, Παπαδημητρίου Χρήστος.

ert.gr

Previous ArticleNext Article