Ελασσόνα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το νέο «σχήμα» στο Δήμο Ελασσόνας

Η επισημοποίηση του νέου δημοτικού σχήματος στο Δήμο Ελασσόνας, με την κατανομή θέσεων και ρόλων μεταξύ των παρατάξεων των κ. Γάτσα (ΚΙΝΑΛ) και κ. Καρανίκα (ΣΥΡΙΖΑ), μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλεί σε κανένα.

Η κοινή ανακοίνωση άλλωστε των δύο παρατάξεων πριν λίγες μέρες είναι αποκαλυπτική γι’ αυτά που και προεκλογικά ασκούσε κριτική η «Λαϊκή Συσπείρωση», με δεδομένη άλλωστε τη σύγκλιση και συμφωνία τους στις επιλογές της ΕΕ και των κομμάτων τους.

Η σύμπλευση που συνομολογούν οι δύο παρατάξεις με πρόταγμα την «ισόρροπη ανάπτυξη» είναι σχέδια που σηματοδοτούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες του δήμου και δεν τοποθετούν ως βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας.

Αυτή ήταν και η κοινή βάση που υπήρχε και προεκλογικά μεταξύ τους, όπως και με την παράταξη του κ. Ευαγγέλου.
Είναι αυτή η στρατηγική που σε εθνικό επίπεδο έφερε συγκυβερνήσεις, που στην πορεία συνένωσε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις στη Βουλή για να ψηφίζουν με διευρυμένη πλειοψηφία το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε η κριτική που άσκησε προεκλογικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι δυνάμεις του ΚΚΕ, πως οι συγκλίσεις ή οι όποιες αντιπαράθεσεις τους είναι για να παγιδεύουν τους εργαζόμενους στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

Όσο για τα περί ευημερίας και ανάπτυξης της περιοχής μας μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και της πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων της και των μεγάλων ομίλων που έχουνε χιλιοειπωθεί, η ίδια η ζωή απαντάει για το αντίθετο.
Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων διοχετεύεται σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε μεγαλομελετητές, σε μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεργολάβους, ενώ στο λαό μένουν μποναμάς οι κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, οι φόροι, τα ανταποδοτικά τέλη και τα κουτσουρεμένα δικαιώματα.

Η ελπίδα δεν βρίσκεται στις πλειοψηφίες που θα υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, ούτε στη σικέ αντιπολίτευση. Η ελπίδα για μια άλλη ζωή με δικαιώματα, βρίσκεται στη δύναμη του ίδιου του λαού, στις δυνάμεις που με συνέπεια παλεύουν δίπλα του, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, που έχουν αποκλειστικό οδηγό τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.

Ενημερωτικά το νέο σχήμα στο Δήμο Ελασσόνας έχει ως εξής:

Αντιδημαρχία Ανάπτυξης Δυτικού Τομέα (δημοτική ενότητα Αντιχασίων), την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης – μέριμνα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμού, παιδικών χαρών και σχολικών κτιρίων – ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και πολιτικής προστασίας

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Υποδομών Βόρειου Τομέα (αφορά τις δημοτικές ενότητες Καρύας-Λιβαδίου-Ολύμπου και Σαρανταπόρου), την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΝΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ σε θέματα καθαριότητας – αποκομιδής σκουπιδιών και ανακύκλωσης – συντήρησης και κίνησης οχημάτων – άρδευσης και πολιτικής προστασίας.

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Υποδομών Νότιου Τομέα (αφορά τις δημοτικές ενότητες Ελασσόνας, Βερδικούσης, Ποταμιάς και Τσαριτσάνης), την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ σε θέματα καθαριότητας – αποκομιδής σκουπιδιών και ανακύκλωσης – συντήρησης και κίνησης οχημάτων – άρδευσης και πολιτικής προστασίας.

Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Κοινωνικής Πρόνοιας – Διοικητικών Θεμάτων, την οποία αναλαμβάνει η κ. ΚΑΡΚΑΒΑΝΙΔΟΥ – ΣΚΡΕΤΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, διοικητικών υπηρεσιών, ΚΕΠ και αποκέντρωσης

Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων – Αγροτικής Οικονομίας, την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΔΡΑΓΑΤΣΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ σε θέματα τεχνικών έργων και υποδομών, αγροτικής ανάπτυξης, αγροτικής οδοποιίας.

Αντιδημαρχία Πολεοδομίας – Προγραμματισμού & Οργάνωσης, την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ σε θέματα πολεοδομίας, χωροταξικού σχεδιασμού, προγραμματισμού, ανάπτυξης και οργάνωσης

Αντιδημαρχία Οικονομικών, την οποία αναλαμβάνει ο κ. ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ σε θέματα προϋπολογισμού, εσόδων, δαπανών και δημοτικής περιουσίας
Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς αναλαμβάνει ο κ. ΔΗΜΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ σε θέματα αθλητισμού και νέας γενιάς

Σε όλους τους Αντιδημάρχους ανατίθεται εκ περιτροπής η τέλεση πολιτικών γάμων. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ασκεί ο Αντιδήμαρχος Καρανίκας Δημήτριος. Και όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου ασκεί ο Αντιδήμαρχος Καλιακούδας Αθανάσιος.

Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκαν από το Δήμαρχο Ελασσόνας οι αντιδήμαρχοι Δραγατσίκης Ιωάννης και Κουρομπίνας Διονύσιος και εκλέχτηκαν οι Κυριλλίδης Γεώργιος, Πασχόπουλος Κωνσταντίνος, Σδάνης Γεώργιος, Καραγκόγκος Φώτιος, Λέκκας Δημήτριος, Καρυπίδης Ιωάννης. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γάτσας.
Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ελασσόνας ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Καρανίκας Δημήτριος και

Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Καρκαβανίδου- Σκρέτα Ευφροσύνη και Νάνος Ιωάννης. Εκλέχτηκαν με ψηφοφορία από το Δημ. Συμβ. οι Δήμκος Κωνσταντίνος, Γεροφωκάς Αθανάσιος, Λιάρος Νικόλαος, Πιτένης Χρήστος, Παπαδημόπουλος Δημήτριος και Παπαδημητρίου Χρήστος.

Previous ArticleNext Article