Ελασσόνα

Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Ελασσόνας με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Καραβάνα για περικοπή μισθών

Προκλητική και επικίνδυνη  η ανάρτηση που έκανε  ο πολιτευτής Λάρισας, Γιώργος Καραβάνας, ο οποίος ζητά να μην παίρνουν το μισθό τους οι εκπαιδευτικοί δημόσιοι υπάλληλοι επειδή δεν δουλεύουν όπως υποστηρίζει. Πρόκειται για μία απαράδεκτη τοποθέτηση από ένα πολιτικό πρόσωπο που  θα πρέπει να αποδοκιμαστεί .

Από την πρώτη στιγμή της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που σε άμεση καθημερινή επικοινωνία με μαθητές και γονείς, υλοποιούν την ανατροφοδοτική διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέθοδο που επιλέγουν ως καταλληλότερη.

Κι ενώ η ίδια η κυβέρνηση-δια του κυβερνητικού εκπροσώπου και της υπουργού παιδείας-καθώς και σύσσωμη η αντιπολίτευση  απένειμαν τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Καραβάνας με την τοποθέτησή του επιλέγει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, προκαλώντας σύγχυση σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μία κοινότητα που έχει απέναντί της ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο αλλά και μια προβληματική επάνοδο στα σχολεία.

Πρόκειται για λογική απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

Previous ArticleNext Article