Λάρισα

Κέλλας: «Ελλάδα, χώρα πρότυπο διαχείρισης της πανδημίας»

«Χρειάζεται προσοχή, για να μην ληφθούν ξανά περιοριστικά μέτρα και αυτό εξαρτάται από την ατομική και τη συλλογική μας ευθύνη.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA και τον Δημήτρη Μαρέδη, προσθέτοντας:

«Κάθε ζωή, που φεύγει, δεν επιστρέφει. Στην Ελλάδα αντιδράσαμε έγκαιρα, γι’ αυτό τα κρούσματα και οι απώλειες περιορίστηκαν, σε βαθμό που η χώρα μας συνιστά πρότυπο προς μίμηση για τη διαχείριση της κρίσης σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η πανδημία προκάλεσε διεθνείς οικονομικές απώλειες και παγκόσμια ύφεση, το μέγεθος της οποίας δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια.»

Δάνεια σε επιχειρήσεις και δεύτερο πακέτο μέτρων το Φθινόπωρο

Ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στην οικονομία, απάντησε πως «η ανόρθωση της οικονομίας είναι πιο δύσκολο εγχείρημα από αυτό του “κλεισίματος”» και ότι «η Κυβέρνηση μάχεται, για να κρατήσει όρθια την κοινωνία, στηρίζοντας τους ανέργους, τους οικονομικά ασθενέστερους και τους επαγγελματίες».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές ενέργειες για τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων και την επιχορήγηση των επιτοκίων, για να στηριχτούν όσοι επλήγησαν από την πανδημία και να διοχετευτεί ρευστότητα στην αγορά, ενώ σημείωσε ότι δεν δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα, διότι η Κυβέρνηση έχει ετοιμάσει και δεύτερο πακέτο μέτρων για το Φθινόπωρο, που θεωρείται πιθανή η έξαρση του κορονοϊού.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν πάντα ήρωες

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος γιατρός, αναφορικά με τα μέτρα στον τομέα της Υγείας, επεσήμανε:

«Ως αναισθησιολόγος-εντατικολόγος γνωρίζω από πρώτο χέρι τον καθημερινό αγώνα όλων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που «ήταν πάντα ήρωες» και δεν χρειαζόταν ο κορονοϊός για να εκτιμηθεί η προσφορά τους. Δικαιούνται αποκατάσταση των αποδοχών τους και επίδομα βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας».

Να μην χρειάζεται πολιτικό «μέσο» για κρεβάτι ΜΕΘ

Ακόμη, χαρακτήρισε την ενίσχυση του ΕΣΥ, έπειτα από 10 χρόνια μνημονίων,  ως «το μόνο καλό της πανδημίας», αναφερόμενος στις 3.500 προσλήψεις, που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση μόλις μέσα σε ενάμιση μήνα, τις 2.000 προσλήψεις, που αναμένονται, την ανανέωση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ και τον διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ, που θα διατηρηθούν μετά την κρίση και θα αυξηθούν, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ώστε «οι ασθενείς να μην χρειάζονται πολιτικό “μέσο” προκειμένου να βρίσκουν κρεβάτι στην εντατική».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν απέναντι

Τέλος, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει την ακύρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση δεν διστάζει να πληγεί το γόητρό της, προκειμένου να πράξει αυτό που επιβάλλει η κοινή λογική», υπογραμμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός έδρασε άμεσα όταν εντοπίστηκε η αστοχία, ενώ υπενθύμισε ότι οι δικαιούχοι-επιστήμονες επί ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζονταν ως «κίνημα της γραβάτας» καθώς και ότι είχαν διατυπωθεί αιτιάσεις για ρουσφετολογικά voucher.

Previous ArticleNext Article