Ελασσόνα

Υποχωρεί το κύμα του κορωνοϊού στο νομό Λάρισας – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον δήμο Ελασσόνας

Υποχώρηση των κρουσμάτων κορωνοϊού δείχνουν τα στοιχεία που μελετά το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο αριθμός αναπαραγωγής R (R=reproductive number) για την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας. Μαζί με την επιδημική καμπύλη παρουσιάζεται και ο κυλιόμενος μέσος όρος επίπτωσης του νοσήματος COVID-19 των τελευταίων 7 ημερών (moving average incidence).

Ο παρακάτω πίνακας και ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, την κυλιόμενη μέση επίπτωση (ανά 100.000 κατοίκους) των τελευταίων 7 ημερών και το ποσοστό διαφοράς των κρουσμάτων μεταξύ των δύο προηγούμενων εβδομάδων ανά Καλλικρατικό Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του κρούσματος ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Πηγή: larissapress.gr (Λ.Π.)

Previous ArticleNext Article