Λάρισα

Με αρνητικό self test ή rapid test μπορεί να προσέλθει ο μαθητής στην αίθουσα

Για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων αλλά και για τα self test μίλησε στην εκπομπή «Έτσι κι αλλιώς» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης. «Είχαμε βρεθεί σε πλήρη αδυναμία για το πώς θα λύσουμε τα προβλήματα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ. Το 6ο μπορεί να πάει αφού είναι σε απογευματινή βάρδια. Πιο κοντά για λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το 3ο γυμνάσιο ή το 3ο λύκειο. Επικοινώνησα με τον Πρύτανη τον κ. Ζήση Μαμούρη, και τον ευχαριστώ δημόσια για την προθυμία του. Συμφώνησε να προσφερθούν από το πανεπιστήμιο αίθουσες και εργαστήρια για τους μαθητές. Ο δήμος αλλά και επιτελείς της εκπαίδευσης θα πάνε επί τόπου σε αυτόν τον χώρο, με τους διευθυντές των δύο σχολείων, να δούμε τις ανάγκες που υπάρχουν. Θα δούμε τι εργαστήρια έχουν οι χώροι του πρώην ΤΕΙ. Λογικά περιμένουμε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΕΠΑΛ», αναφέρει.

Και με αρνητικό rapid test στις αίθουσες

Από Δευτέρα τα λύκεια ξεκινούν. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει για να προσέλθουν να έχουν αρνητικό self test. Μπορούν όμως να έχουν κάνει rapid test; Θα γίνει δεκτό; «Δεν έχει σημασία από πού θα κάνει κάποιος το τεστ. Σημασία έχει να το κάνει το τελευταίο 24ωρο πριν προσέλθει για μάθημα. Θα πρέπει κάποιος για να γίνει αποδεκτό το rapid test να το κάνει το μεσημέρι της Κυριακής για να πάει το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο. Αυτό θα έχει καταγραφεί κιόλας. Με βάση το απαντητικό σημείωμα που θα έχει στο κινητό του θα μπορεί να κάνει μάθημα. Αν το έκανε στο σπίτι του ή στην πλατεία δεν έχει καμιά σημασία. Τα self test έγιναν για να διευκολυνθεί όλος αυτός ο κόσμος», αναφέρει.

«Δεν θα μπουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε αίθουσες που δεν είναι κατάλληλες»

Η κα Κεραμέως δήλωσε ότι τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια ανοίγουν μετά το Πάσχα. Πόσο βοηθά αυτή η απόφαση στην ετοιμότητα των σχολείων που έχουν πρόβλημα στη περιοχή μας; «Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει μετά το Πάσχα. Υπάρχει ένα είδος ανακούφισης ότι δεν ανοίγουν μαζί τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Άρα δίνεται χρόνος στο δήμο για να κάνει τις παρεμβάσεις εκείνες, που είναι απαραίτητες ώστε να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία. Ο χρόνος σαφώς λειτουργεί θετικά ,μετά από την απόφαση της υπουργού Παιδείας. Εμείς ως εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα δεχθούμε σε καμιά περίπτωση να μπουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε σχολεία για τα οποία δεν έχει αρθεί η επικινδυνότητα και δεν έχουν γίνει οι ανάλογες παρεμβάσεις. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να βρει λύσεις για τους χώρους αν δεν προλάβει να κάνει τις απαραίτητες επισκευές μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επιβάλλεται να κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες και να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα», κάτέληξε.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article