Λάρισα

Ξεσηκώνονται, στο πόδι οι κυνηγοί…

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας με ένα και μοναδικό θέμα, τον Ν. 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς» – Πρόγραμμα «Αργος».

Ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μπαλατσός και το διοικητικό συμβούλιο της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. εισηγήθηκαν δράσεις και τρόπους αντίδρασης στο Ν. 4830/2021. Κατατέθηκε σχετικό ψήφισμα, το οποίο και συνυπογράφηκε από όλο το σώμα της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με το οποίο «Η εμμονή της κυβέρνησης να εφαρμοστεί ο Ν. 4830/2021 αγνοώντας τις τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις τόσο των κτηνιάτρων όσο και πολλών κοινωνικών ομάδων, καταδεικνύει μία απροκάλυπτη πρόθεση να ικανοποιήσει τις πεποιθήσεις και τα θέλω κάποιων φαινομενικά ζωόφιλων.
Η εμπάθεια δε, που δείχνει απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια, στοχοποιώντας την και χρίζοντάς την υπεύθυνη για τα χιλιάδες αδέσποτα είναι παράλογη.
Μέσα σε όλη την οικονομική δυσχέρεια που βιώνει η χώρα μας και πολύ περισσότερο η Θεσσαλία, μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του φθινοπώρου μας επιβάλλει ακόμη ένα χαράτσι, αυτό της υποχρεωτικής στείρωσης ή της λήψης γενετικού υλικού , μια δαπανηρή διαδικασία για όλους μας .
Πρόκειται για ένα καθαρά φοροεισπρακτικό νόμο αγνοώντας όλες τις ανωτέρω παραμέτρους».

Η Ζ’ Κ.Ο.Θ. εκπροσωπώντας 12.000 κυνηγούς είναι αντίθετη με τις διατάξεις του νόμου που αφορούν: Τη στείρωση των κυνηγετικών σκύλων εργασίας, την καταβολή του υπέρογκου χαρατσιού για λήψη, αποστολή και φύλαξη γενετικού υλικού των κυνηγετικών σκύλων.
Γι’ αυτό τον λόγο αιτούνται «Να εξεταστεί ο Ν. 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς από μηδενική βάση. Τη μη εφαρμογή και το πάγωμα του Ν. 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς . Την εξαίρεση των κυνηγετικών σκύλων από τις διατάξεις του Ν.4830/2021».
Όπως σημειώνεται τηρούν στάση αναμονής έως ότου να πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους με την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως έως το τέλος Φεβρουαρίου.
«Στην περίπτωση που δεν εισακουστεί κανένα από τα αιτήματά μας ή έστω να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων, για την αναδιάρθρωση του νόμου, θα αντιδράσουμε δυναμικά, διοργανώνοντας Πανθεσσαλική διαμαρτυρία και προτείνουμε μια Πανελλαδική διαμαρτυρία, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, στην Αθήνα» τόνισαν.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article