Ελασσόνα

Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας

Ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο το νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας, παρέχοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και νέους, ηλικίας από 14 έως 25 ετών να συμμετάσχουν σε δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες κοινωνικής ζωής (ΔΚΖ).

Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη της ανάγκης πρόσβασης εφήβων και νεαρών ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), σε υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης και φροντίδας, το οποίο θα εναρμονίζεται με το πνεύμα του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη συμμετοχή ατόμων με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, μουσική, θέατρο, προβολές και ομαδικά παιχνίδια, καθώς και θεματικές εκπαιδευτικές και καθημερινές δεξιότητες, όπως βασική μαγειρική, προσωπική υγιεινή και περιποίηση, οικιακές εργασίες και δεξιότητες επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στη βάση δέκα (10) ημερήσιων δράσεων σε διάστημα τριών (3) μηνών, μέχρι και την 15η Αυγούστου 2023. Στα ωφελούμενα άτομα θα παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και φροντίδας σε δομή του ΟΚΠΑΠ Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα στο δημοτικό κτήριο του πρώην Β’ Παιδικού Σταθμού στη συνοικία Βαρόσι. Επιπρόσθετα, προβλέπεται και η μετακίνηση των ωφελουμένων στον χώρο της δράσης, με ναυλωμένα οχήματα/ταξί, από και προς τις κατοικίες τους, πριν την έναρξη των δραστηριοτήτων και μετά τη λήξη τους, αντίστοιχα.

Πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα στα τηλέφωνα του Οργανισμού 2493350226-227.

Previous ArticleNext Article