Ελλάδα

Ξεφουσκώνουν λάστιχα και αδειάζουν αυτοκίνητα -Αυτό είναι το νέο κόλπο των κλεφτών

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα χρειάζονται οι συμμορίες προκειμένου να αρπάξουν μεγάλης αξίας αντικείμενα από τα ΙΧ, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους οδηγούς.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, με τις συμμορίες να εφευρίσκουν ολοένα και περισσότερους τρόπους προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Πολλές φορές, μάλιστα, οι κλέφτες δεν στοχεύουν στην ολική κλοπή του οχήματος, μιας και τους αρκεί να αποσπάσουν χρήματα ή μεγάλης αξίας αντικείμενα από το εσωτερικό του οχήματος.

Τα περιστατικά αφαίρεσης πολύτιμων αντικειμένων από την καμπίνα των ΙΧ έχουν αρχίσει να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς -μεταξύ άλλων- στους δρόμους της Ισπανίας, με τις αστυνομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Όπλο» στα χέρια των συμμοριών αποδεικνύεται ένα νέο κόλπο με το οποίο ξεγελούν τους οδηγούς. Ενδεικτικό της δράσης των σπειρών είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε στις 22 Φεβρουαρίου η αστυνομία της Καταλονίας, προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ένας άνδρας πλησιάζει σταθμευμένο ΙΧ στο οποίο μόλις έχει εισέλθει η οδηγός της. Με προσεκτικές κινήσεις, ο άνδρας ξεφουσκώνει το δεξί πίσω ελαστικό του αυτοκινήτου και στη συνέχεια επικοινωνεί το… υποτιθέμενο πρόβλημα στην ανυποψίαστη γυναίκα.

Έντρομη η τελευταία εξέρχεται από το όχημά της προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το όχημά της.

Το έδαφος πλέον είναι έδαφος για να αναλάβει δράση ο συνεργός του… υπεράνω πάσης υποψίας άντρα. Ο συνεργός, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν κρυμμένος πίσω από ένα άλλο ΙΧ, εισέρχεται στο εσωτερικό του οχήματος και αφαιρεί κάθε πολύτιμο αντικείμενο της γυναίκας.

Οι δράστες έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και στη συνέχεια γίνονται καπνός με τη λεία τους.

Το βίντεο που δημοσίευσε η αστυνομία της Καταλονίας καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη σε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) του αυτοκινητοδρόμου AP-7, κοντά στην πόλη της Ταραγόνα.

Όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα, οι δράστες έχουν συλληφθεί, ενώ όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες των αρχών, άνηκαν σε εγκληματική ομάδα που «ειδικεύεται» στις κλοπές αυτοκινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι το… ξεφούσκωμα των ελαστικών δεν είναι το μοναδικό κόλπο στο «ρεπερτόριο» των σπειρών. Πολλές φορές χρησιμοποιούν ένα άδειο μπουκάλι νερού και ενίοτε παγιδεύουν τους οδηγούς με ένα κομμάτι χαρτί στο παρμπρίζ.

Πηγή

Previous ArticleNext Article