Ελασσόνα

Ν. Ευαγγέλου: Με ευθύνη Γάτσα τα μισά «κόκκινα» σπίτια ακόμη δεν κατεδαφίστηκαν!

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «αλλάζουμε» Νίκος Ευαγγέλου, επισκέφτηκε, για ακόμη μια φορά,τα σεισμόπληκτα χωριά του δήμου. Συμπληρώνονται δυο χρόνια από τον ισχυρό σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που συγκλόνισε την Ελασσόνα και τον Τύρναβο και δυστυχώς είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Δυο χρόνια μετά, η αγανάκτηση και η οργή των κατοίκων των χωριών ξεχειλίζει, καθώς δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό από την πλευρά της δημαρχίας Γάτσα- Καρανικα, για να αλλάξει η κατάσταση. Κι όλα αυτά με ευθύνη του σημερινού δημάρχου, ο οποίος άπραγος και λίγος σε ενέργειες, έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις αφήνοντας μια ολόκληρη περιοχή στην μοίρα της.

Για τα σεισμόπληκτα χωριά, δυο χρόνια μετά, είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα μετά τον σεισμό. Μέχρι σήμερα έχουν κατεδαφιστεί μόνον τα μισά σπίτια. Τα αλλά μισά έμειναν να θυμίζουν την καταστροφή που άφησε πίσω της η σεισμική ακολουθία. Και επειδή ο κ. Γάτσας για αυτή την κατάσταση ρίχνει τα βάρη στο Κράτος, του υπενθυμίζουμε πως ο γειτονικός δήμος του Τυρνάβου έχει ήδη κατεδαφίσει όλα τα «κόκκινα» σπίτια και οι άνθρωποι που επλήγησαν έχουν προχωρήσει στην έκδοση αδειών για νέες κατοικίες. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και στην Ελασσόνα, αλλά ο σημερινός δήμαρχος…αδιαφορεί, μοιράζοντας παράλληλα υποσχέσεις. Ο κ. Γάτσας πίστεψε πως όλα λύνονται με αλληλογραφία από τα γραφείο του ακόμη και για τόσο σοβαρά θέματα, αποφεύγοντας να ταξιδέψει στην Αθήνα για να διεκδικήσει όσα δικαιούται η περιοχή της Ελασσόνας, μετά από μια τέτοια καταστροφή. Τα ψέματα τελείωσαν κ. Γάτσα, καθώς δυο χρόνια οι κάτοικοι βιώνουν τα αποτελέσματα της δικής σας ανευθυνότητας.

 

Previous ArticleNext Article