Ελασσόνα

Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεάτρου για το Γενικό Λύκειο Δομενίκου (βίντεο)

Το H.ΓΕ.Λ. Δομενίκου βραβεύτηκε, φέτος για τη συμμετοχή του στον πανελλήνιο σχολικό θεατρικό διαγωνισμό “Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο“ (του SCIENCE VIEW με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Αγωγής κ.ά. καθώς και με την έγκριση του ΙΕΠ και του ΥΠΑΙΘΑ) που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη,την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.

Το πρότζεκτ αναπτύχθηκε στα πλαίσια του σχολικού ομίλου και περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιείται την φετινή σχολική χρονιά.

Η παράσταση του σχολείου παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής με κοινό και μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά.

Συμμετείχαν 28 μαθητές του σχολείου με διάφορες αρμοδιότητες ( ηθοποιοί, φωτιστές, ηχητικά, σκηνικά- βίντεο, μουσική, αμπιγιέζ και μακιγιάζ, προώθηση και διάδραση με το κοινο κλπ).

Η παράσταση βραβεύτηκε με το βραβείο διάδοσης και προώθησης του περιβαλλοντικού μηνύματος του έργου στην τοπική και ευρύτερη ελληνική κοινωνία και δέχτηκε πολλούς επαίνους από την κριτική επιτροπή. Το βραβείο απονεμήθηκε στο σχολείο από τον πρόεδρο της Science View, κ. Σωτηρίου.

Μεταξύ των βραβευθέντων υπήρξαν ονομαστά λύκεια των Αθηνών όπως η Πρότυπος Βαρβάκειος Σχολή.

Επίσης την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, σε ειδική εκδήλωση για τα 10 χρόνια που διενεργείται ο διαγωνισμός “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο” η υπεύθυνη Φυσικός καθηγήτρια του πρότζεκτ και Διευθύντρια του ΗΓΕΛ Δομενίκου κ. Βελησσαρίου Χρυσούλα βραβεύτηκε από την ScienceView για την προσφορά της στη δράση.

Ιστορικό

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν μια θεατρική παράσταση σχετική με επιστημονικά θέματα και να μάθουν θετικές επιστήμες με δημιουργικό τρόπο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site http://lstt.eu/

Υπόθεση Θεατρικής Παράστασης

Η θεατρική παράσταση “Πεταλούδες και Αγριολούλουδα” εστιάζει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσα από διαλόγους και βίντεο-σκηνικά, αναδεικνύεται η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και η ανάγκη για δράση. Οι χαρακτήρες εξερευνούν πιθανές λύσεις όπως η ανακύκλωση, η βιοενέργεια, ο οικολογικός τουρισμός και η προώθηση τοπικών προϊόντων. Μέσα από το τραγούδι, το βίντεο-σκηνικό και τα χαϊκού, αναδεικνύεται η ομορφιά της φύσης και η ανάγκη να την προστατεύσουμε για ένα καλύτερο αύριο.

Δείτε και το βίντεο της παράστασης στο youTube (αν θέλετε εγγραφείτε και στο κανάλι του σχολείου) στο σύνδεσμο

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε τους μαθητές πατήστε το κουμπί “Μου αρέσει” στη σελίδα της παράστασης στο facebook https://www.facebook.com/butsnflowers/

Previous ArticleNext Article