Λάρισα

Βασιλόπουλος: Πλέον έχουμε και άδεια κρεβάτια στις ΜΕΘ!

Την επιδημιολογική κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή μας περιέγραψε στην εκπομπή «Έτσι και αλλιώς» και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΛ κ. Γιώργος Βασιλόπουλος. Ο κ. Βασιλόπουλος, μίλησε για τα ποσοστά των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν. Αναφέρθηκε στο παράδοξο, η Λάρισα να έχει τόσο λίγα κρούσματα και να είναι στις «κόκκινες» περιοχές και αναφέρθηκε στην  ανησυχία που προκαλεί η νέα μετάλλαξη του ιού στην Αγγλία.

«Η μετάλλαξη στην Αγγλία δεν είναι μια μετάλλαξη, αλλά σε αυτή τη πρωτεΐνη  της S υπάρχουν 9 μεταλλάξεις. Η επιστημονική κοινότητα είναι καθησυχαστική όσον αφορά το εμβόλιο. Η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη αλλά με βάση εργαστηριακά δεδομένα, δεν είναι επιδημιολογικά. Από την άλλη είναι και λίγο πολιτικό το θέμα. Η Αγγλία παρουσίασε ένα αλαλούμ στον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισε την πανδημία, ήταν μια εύκολη λύση για τους πολιτικά προϊστάμενους της χώρας να αποδώσουν σε αυτό το στέλεχος την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, παρά στη πρωτοφανή άρση των μέτρων και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε. Δεν πρέπει να φοβίζουν στο ενδεχόμενο του εμβολιασμού κάποιες τέτοιες αλλαγές. Τα εμβόλια δεν βλέπουν τις αλλαγές αλλά μια συνολική δομή, η οποία δεν αλλάζει το dna του ιού» , ανέφερε.

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε όμως και για τα ποσοστά των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν στην Λάρισα. «Το ποσοστό του Ιατρικού και τους νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού που θα εμβολιαστεί υπερβαίνει το 50%. Δεν έχουν αποτυπωθεί όλοι ακόμη. Δεν υπάρχει διασαφήνιση για το ποιοι θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο ακόμη κι αν έχουν αναπτύξει αντισώματα γιατί νόσησαν», τόνισε

Ίσως για πρώτη φορά το σύστημα παίρνει «βαθιές ανάσες» από την ύφεση των κρουσμάτων.

«Έχουμε σημαντική αποφόρτιση του συστήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Σήμερα μετά από καιρό έχουμε 4 κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ και 69 κρεβάτια απλή νοσηλείας άδεια. Δηλαδή πρακτικά το 70%. Αν και δεν έγινε καλό lockdown, πλέον έχει αρχίσει να αποδίδει», παρατηρεί.

Τέλος σχολίασε και το γεγονός ότι η Λάρισα παρά το γεγονός ότι είναι χαμηλά σε κρούσματα είναι στις «κόκκινες» περιοχές. «Νομίζω ότι είναι υπερβολή. Με τέτοια επιδημιολογική εικόνα μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν», κατέληξε.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article