Λάρισα

Αγοραστός: Δεν βλέπω πιο σκληρά μέτρα για την Λάρισα

Για την επιδημιολογική κατάσταση της Λάρισας αλλά και την πιθανότητα νέων σκληρότερων μέτρων μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο και την εκπομπή «Έτσι κι αλλιώς» Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σκληρότερα μέτρα για την Λάρισα. Οι επιδημιολογικές μελέτες που κάνουμε μαζί με τον κ. Χατζηχριστοδούλου δείχνουν μια μείωση του ρυθμού μετάδοσης. Όμως και με τους ανθρώπους των νοσοκομείων που συζητάμε φαίνεται πως δεν υπάρχει η πίεση στα νοσοκομεία που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα. Αναφέρομαι τόσο σε κλίνες απλής νοσηλείας, όσο και σε κλίνες ΜΕΘ. Αυτή τη μείωση πρέπει να την δούμε να σταθεροποιείται. Είναι μεγάλο το στοίχημα μέσα στις γιορτές», ανέφερε.

Τι λέει ο Περιφερειάρχης για τα χαμηλά κρούσματα στα rapid test

«Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τα rapid test. H προσέλευση  έχει πέσει το τελευταίο διάστημα. Πλέον βλέπουμε την πτώση στα κρούσματα. Με τις ΚΟΜΥ κάναμε 57.000 τεστ. Οι αναλύσεις που έκανε η κα Πετεινάκη στο Πανεπιστημιακό και ο κ. Χατζηχριστοδούλου είναι πάνω από 120.000», ανέφερε.

Μάλιστα αναφερόμενος στους Λαρισαίους τόνισε ότι  «Εάν παίρνουμε τα μέτρα και τις προφυλάξεις μας θα είναι και λιγότερα τα όποια μέτρα. Όπου δεν μπορεί να δράσει η ατομική ευθύνη έρχεται η συλλογική. Η ατομική πρέπει να επιβληθεί στην συλλογική ώστε να απελευθερωθούν οι βαθμοί μετακίνησης των ανθρώπων. Με την πανδημία δεν παίζεις, με την ζωή των ανθρώπων δεν παίζεις. Ατό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας τις ημέρες που έρχονται», κατάληξε.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article