Ελασσόνα

Βασίλης Μπανταβής: Θα είμαι η φωνή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πάντα θα βρίσκομαι στο πλευρό τους.              

Είμαι ο Βασίλης Μπανταβής

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελασσόνα. Είμαι γέννημα θρέμμα της θεσσαλικής επαρχίας. Είμαι παντρεμένος, έχω δύο παιδιά και κατοικώ στη Λάρισα όπου και δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι απέναντι στις προκλήσεις του καιρού μας και τα ποικίλα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του λαού της Θεσσαλικής περιφέρειας η στάση μου θα πρέπει να είναι, στάση συμμετοχής και προσφοράς για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Θέλω να είμαι παρών σε μια συλλογική προσπάθεια που θα βάλει τα θεμέλια για να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προοπτικές που θα χαρίσουν ανάπτυξη και ευημερία στους κατοίκους του Νομού μας. Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή δεν σκέφτηκα στιγμή να αποποιηθώ των ευθυνών που μου αναλογούν ως πολίτη.

Αυτό έκανα πάντα προσφέροντας όλες μου τις δυνάμεις σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μου και της κοινότητας μου.

Θέση και στάση ζωής για μένα ήταν πάντα να στέκομαι με ειλικρίνεια και εντιμότητα δίπλα στον πολίτη, τον συντοπίτη μου, τον συγχωριανό μου.

Η αντίληψη μου αυτή με ώθησε να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια του Κώστα Αγοραστού, που με τίμησε με την πρόταση του, με την πεποίθηση πάντα, τη διάθεση και την γνώση, να προσφέρω στο λαό του Νομού μας.

Η Θεσσαλία είναι η καρδιά της Ελλάδας, είναι ο τόπος που παράγει το 14 της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, ο τόπος που δραστηριοποιούνται χιλιάδες επαγγελματίες και είναι φυσικό να συμβάλλει τα μέγιστα στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας μας.

Για αυτόν το τόπο και τον Νομό Λάρισα έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά. Υπάρχει και η εμπειρία και η γνώση. Η βελτίωση του οδικού δικτύου, η προστασία και η ασφάλεια των κατοίκων του Νομού από ακραία φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή, η ανεργία των νέων που σε επαρχιακούς δήμους είναι ιδιαίτερα υψηλή, οι δομές και η παροχή υγείας, η παιδεία, η αξιοποίηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων, οι ψηφιακές υπηρεσίες, η ενέργεια, η ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου με ωφέλιμα έργα, ο πολιτισμός ως βασικός πυλώνας εξωστρέφειας και η συνεργασία με όλους τους Δήμους θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Ο αγροτοτουρισμός, η αγροδιατροφή, ο οινοτουρισμός, τα αξιοθέατα και οι τόποι ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ο Όλυμπος από την πλευρά της Ελασσόνας, τα ιδιαίτερα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας, θα πρέπει να γίνουν γεννήτορες ανάπτυξης και πυλώνες της τοπικής μας ταυτότητας.

Η Επαρχία δεν πρέπει να ερημώσει. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους. Πρέπει να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες και τις υποδομές για να την κάνουμε πιο ελκυστική, πιο ανθρώπινη και πιο προσβάσιμη. Πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή πάντα μέσα σε ένα περιβάλλον αξιοκρατίας, σχεδιασμού, έργων, επιμόρφωσης, αποτελεσματικότητας, συνέχειας και συνέπειας. Στο νομό μας έγιναν σημαντικά έργα και χρειάζεται να γίνουν ακόμη περισσότερα. Σ’ αυτή τη πορεία θέλω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, έχοντας πάντα στο μυάλο μου τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Σήμερα και για το επόμενο διάστημα η σκέψη μας και οι πράξεις μας θα είναι μαζί με τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη θεομηνία και πιστεύω ότι το πρώτιστο καθήκον είναι να φροντίσουμε άμεσα να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη ζωή τους, όσο δύσκολο και αν είναι.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους ψηφοφόρους ότι πάντα θα προσπαθώ να είμαι η φωνή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πάντα θα βρίσκομαι στο πλευρό τους.

Previous ArticleNext Article