Ελασσόνα

Συνδυασμός «ΑλλάΖουμε»: Έρχεται ΚΕΠ για αγρότες και κτηνοτρόφους

Σε ανακοίνωσή του για την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ο συνδυασμός «ΑλλάΖουμε», παρουσιάζει μια ειδική δέσμη μέτρων. Πιο αναλυτικά αναφέρεται:

«Η περιοχή του δήμου Ελασσόνας, στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Ο δήμος πρέπει να στηρίξει έμπρακτα τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να παράξουν. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δυστυχώς η απελθούσα δημοτική αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους αυτούς.

Ο συνδυασμός μας σήμερα ανακοινώνει ένα πλέγμα έργων για να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την κατάσταση και να σταθούμε αρωγοί στον κόπο τους και την προσπάθειά τους.

Με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου, θα ασφαλτοστρώσουμε όλους τους δρόμους που οδηγούν στα ποιμνιοστάσια, ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση. Γι’ αυτόν τον σκοπό, θ’ αξιοποιήσουμε σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα, που έχουν άμεση υλοποίηση. Επίσης θα φέρουμε δίκτυα νερού, σε όλες τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και σε χωράφια. Παράλληλα θα εφαρμόσουμε δίκαιη πολιτική για την τιμολόγηση του νερού, ώστε αυτό να είναι φθηνό για χρήση, για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες μας.

Όμως το πιο σημαντικό είναι πως θα δημιουργήσουμε ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και των αγροτών. Πλέον θα «χτυπήσουμε» την γραφειοκρατία, βοηθώντας τους ανθρώπους αυτούς, να «τρέξουν» διαδικασίες γρηγορότερα. Την ίδια ώρα θα έχουμε εξειδικευμένους συνεργάτες για την ενημέρωσή τους.

Τέλος μετά την εκδήλωση στο Λιβάδι με θέμα την κτηνοτροφία, προέκυψε η ανάγκη για κατάρτιση όσων ανθρώπων θέλουν να ασχοληθούν ή ν’ αναπτυχθούν στον κλάδο. Έτσι σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσουμε τμήμα κατάρτισης για τους κτηνοτρόφους για να είναι ενήμεροι  και έτοιμοι για τις νέες εξελίξεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και θα το κάνουμε πράξη».

Previous ArticleNext Article