Κόσμος

Τραγουδίστρια πέθανε αφότου κόλλησε επίτηδες κοροναϊό – Ήταν ανεμβολίαστη

Θρήνος στην Τσεχία με τον θάνατο τραγουδίστριας, η οποία έχασε τη ζωή της, αφότου κόλλησε επίτηδες κοροναϊό.

Σύμφωνα με το BBC, η 57χρονη Χάνα Χόρκα ήταν ανεμβολίαστη και είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναρρώνει αφού βρέθηκε θετική, αλλά πέθανε δύο μέρες αργότερα.

Ο γιος της, Γιαν Ρεκ, είπε ότι μολύνθηκε επίτηδες όταν εκείνος και ο πατέρας του είχαν τον ιό, ώστε να μπορέσει να πάρει πιστοποιητικό νόσησης για να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Ο Ρεκ και ο πατέρας του, που είναι και οι δύο πλήρως εμβολιασμένοι, κόλλησαν και οι δύο κορονοϊό τα Χριστούγεννα. Ο νεαρός άνδρας είπε ότι η μητέρα του αποφάσισε να μην μείνει μακριά τους, προτιμώντας αντ’ αυτού να εκτεθεί στον ιό.

«Θα έπρεπε να είχε απομονωθεί για μια εβδομάδα γιατί βγήκαμε θετικοί. Αλλά ήταν μαζί μας όλη την ώρα» είπε.

Στην Τσεχία, όπως και αλλού, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε πολλούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογράφων, των μπαρ και των καφέ.

Δύο μέρες πριν πεθάνει, η τραγουδίστρια έγραψε στα social media ότι αναρρώνει σταδιακά από τον ιό: «Τώρα θα μπορώ να πάω στο θέατρο, στη σάουνα, σε συναυλίες», έλεγε.

«Σε περίπου 10 λεπτά είχαν τελειώσει όλα»

Το πρωί της Κυριακής, την ημέρα που πέθανε, η τραγουδίστρια δήλωσε ότι αισθανόταν καλύτερα και ντύθηκε για να πάει μια βόλτα. Αλλά μετά άρχισε να πονάει η πλάτη της και έτσι πήγε να ξαπλώσει στην κρεβατοκάμαρά της.

«Σε περίπου 10 λεπτά είχαν τελειώσει όλα»  είπε ο γιος της.

Αν και δεν ήταν εμβολιασμένη, ο Γιαν Ρεκ τόνισε ότι η μητέρα του δεν πίστευε στις πιο «ακραίες» θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα εμβόλια κατά του κοροναϊού: «Είχε μια φιλοσοφία ότι είναι καλύτερο να κολλήσεις και να αποκτήσεις φυσική ανοσία, παρά να εμβολιαστείς. Δεν πίστευε όμως ότι με τα εμβόλια μας βάζουν μικροτσίπ και τέτοια», είπε ο άνδρας.

«Δεν είχε νόημα να της κάνουμε συζήτηση, το έπαιρνε πολύ συναισθηματικά. Ελπίζω όμως η ιστορία της να αποτελέσει την αφορμή για να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος» είπε ο Γιαν Ρεκ.

«Με συγκεκριμένα παραδείγματα ανθρώπων από την πραγματική ζωή, πείθεσαι πιο εύκολα. Είναι πιο ισχυρά από τα γραφήματα και τους αριθμούς. Με τους αριθμούς δεν μπορείς πραγματικά να συμπάσχεις» καταλήγει.

Πηγή: in.gr

Previous ArticleNext Article