Ελλάδα

Κατάθεση-βόμβα: «Δεν οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, αλλά η Φρόσω Κυριάκου!»

Τους επόμενους μήνες αναμένεται πλέον η απόφαση του Πρωτοδικείου, επί των αγωγών που έχουν κατατεθεί για το αστικό σκέλος της υπόθεσης με το τροχαίο που σημειώθηκε πριν από περίπου έξι έτη και στοίχε τη ζωή στον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Κατά τη συζήτηση των αγωγών, σήμερα (20/1), στο δικαστήριο κατέθεσε ο ιατροδικαστής και μάρτυρας της οικογένειας του τραγουδιστή, Αν. Θεοδωρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ δεν ήταν ο άτυχος τραγουδιστής αλλά η Ευφροσύνη (Φρόσω) Κυριακού.

«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει», ανέφερε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο εν λόγω μάρτυρας», υποστηρίζοντας ακόμη ότι η ποσότητα του αλκοόλ που είχε καταναλώσει ο τραγουδιστής δεν θα του επέτρεπε να οδηγήσει. «Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή υποστηρίζει τη συγκεκριμένη άποψη εξαρχής, και ενώ η αρμόδια εισαγγελική αρχή που ερεύνησε την υπόθεση έχει αποφανθεί ότι οδηγός εκείνος το μοιραίο βράδυ ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Για το λόγο αυτό άλλωστε αρχειοθέτησε και τη σχετική δικογραφία.

Προς ενίσχυση του παραπάνω, ισχυρισμού του, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει dna αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από όλες τις πλευρές για το θέμα αυτό. Ο ίδιος απαντώντας επέμενε στη θέση του, ότι οδηγός εκείνη τη νύχτα ήταν η Φρόσω Κυριακού.

Αντίθετα, ο πατέρας της κοπέλας που κατάθεσε στο δικαστήριο ανέφερε ότι η κόρη του εκείνο το βράδυ δεν οδηγούσε το μοιραίο τζιπ. «Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε κινητό της την ώρα της σύγκρουσης. Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή, ίσως πειράζοντας τη Μίνα όταν του είπε να μη τρέχει…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Φρόσως Κυριακού για να προσθέσει: «Η κόρη μου νοσηλεύθηκε έξι νύχτες και σήμερα έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει ψυχολογικά τραύματα. Δεν εργάζεται και μένει μαζί μας. Δούλεψε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον για λίγο διάστημα περισσότερο για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα».

Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε εκείνο το βράδυ ότι ο Παντελίδης, η κόρη του και η Μίνα Αρναούτη έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση περίπου 30 μέτρων για να φτάσουν από τη χαρτοπαιχτική λέσχη που βρίσκονταν στο αμάξι τους. «Τους χαιρέτισαν στην πόρτα. Περπατούσε κανονικά (σ.σ. ο Παντελής Παντελίδης) όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε τρέκλιζε ούτε τίποτα. Η κόρη μου, μου είπε ότι έπινε γενικά. Δεν είχε νιώσει ανασφάλεια ποτέ για να μπει στο αυτοκίνητο», ανέφερε ακόμη ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας είπε αν είχε αντιληφθεί κατάσταση μέθης;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή όχι. Το βράδυ ήρθαν από το ανακριτικό και την ξύπνησαν να της πουν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι οδηγούσε και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελίδη. Κατέρρευσε ψυχολογικά όταν το άκουσε

Πρόεδρος: Εσάς σας είπε για αλκοόλ;

Μάρτυρας: Η ίδια είχε πιει ένα – δύο ποτήρια, μου είπε. Ο θανών είχε καταναλώσει. Δεν θα έμπαινε όμως σε αυτοκίνητο που ο οδηγός ήταν χάλια. Δεν της έδειξε κάποια ένδειξη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Πηγή: lawandorder.gr

Previous ArticleNext Article